Opinia Timisoarei

S-a stabilit: Institutul Cultural Francez se muta in actuala cladire a Spitalului de Dermatologie din Timisoara!

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu a asigurat conducerea Institutului Cultural Francez din Timisoara ca va primi un sediu nou deoarece nu va mai putea functiona in actualul sediu, dupa ce acesta a fost retrocedat si este intr-o stare de degradare.

Robu a discutat acest subiect si cu reprezentanti ai Ambasadei Frantei in Romania si le-a dat asigurari ca Institutul Cultural Francez va fi mutat in cladirea Spitalului de Dermatologie de pe strada Marasesti.

Ambasada Frantei doreste sa aiba o certitudine privind sediul Institutului Cultural Francez pentru ca dupa cum se stie cladirea nu mai poate fi folosita pentru ca a fost retrocedata, in plus necesita consolidare. Am convenit ca sediul viitor va fi cladirea actuala a Clinicii de Dermatologie, evident pasii care urmeaza a fi parcurisi sunt finalizarea lucrarilor la cladirea de pe Daliei unde se va muta Dermatologia, pasul 2- mutarea clinicii de Dermatologie, pasul 3- amenajarea spatiului de pe Marasesti si pasul 4- mutarea efectiva a Institutului Francez si a altor institute culturale si/sau reprezentante diplomatice. ICF se va muta acolo cel mai devreme la jumatatea anului 2015. Pana atunci s-ar putea sa ramana in cladirea actuala”, a spus Nicolae Robu.

Primarul a spus ca nu crede ca va costa foarte mult amenajarea cladirii de pe Marasesti, avand in vedere ca Primaria Timisoara a investit aici aproximativ jumatate de milion de euro in anul 2005.

Cladirea de pe bd. C.D. Loga din Timisoara, unde acum functioneaza Institutul Cultural Francez a fost retrocedata unui clan de romi din oras.

Exit mobile version