Opinia Timisoarei

S-a pus piatra de temelie la noua Piata Iosefin! Vezi cum va arata locul de unde iti vei face cumparaturile!

TIMISOARA. Lucrarile la noua piata Iosefin sunt in toi. Muncitorii trebuie sa lucreze mai cu spor, dupa ce amplasamentul a fost sfintit de un preot, spune primarul Timisoarei, care a pus vineri piatra de temelie la noua cladire.


Primarul Gheorghe Ciuhandu, impreuna cu viceprimarul Adrian Orza si cu sefa Directiei de Dezvoltare, Aura Junie, au participat la slujba de sfintire a lucrarilor.

„Cand eram eu la gradinita, pe vremea mea, se spunea ca <Totdeauna lucrul tau sa-l incepi cu Dumnezeu>. Ii spuneam asta parintelui si asa am si incercat sa incepem astazi. Lucrarile merg bine, am fost si avantajati de vreme, dar si de mobilizarea constructorului si de urmarirea pe care o asigura consultanta si Directia de Dezvoltare. Sunt optimist ca la termenul prevazut, pe durata de executie de 12 luni, cat e prevazuta, lucrarea se va finaliza si toata zona se va schimba”, a declarat Ciuhandu.

In paralel cu lucrarile la piata, spune edilul, in primavara se vor incepe lucrarile si la cel de-al doilea tronson al strazii Vacarescu.

Noua cladire Iosefin se va intinde pe mai bine de 1.600 de metri patrati si va avea 2 etaje. La subsol, comerciantii isi vor putea depozita marfa in 12 boxe amenajate intr-o zona care va cuprinde si incaperea cu rezervorul de apa si statia de pompe.

De la parter timisorenii vor putea cumpara legume si fructe. Comerciantii vor avea la dispozitie circa 250 de mese, dar si cuve si fantani pentru spalarea zarzavaturilor.

Intre parter si etajul 1 vor fi amenajate 28 de spatii pentru vanzatorii de flori si fructe, va fi organizat un sector pentru producatorii de cereale si unul pentru comertul cu peste. Nu vor lipsi chiuvetele, unde comerciantii sa isi poata spala marfa.

De la primul etaj, se vor putea cumpara lactate, carne si produse derivate, ce vor sta intinse pe 32 de mese. Fiecare unitate va fi prevazuta cu un mic vestiar cu chiuveta, terasa de vanzare si cu o fantana, spun reprezentantii primariei.

Ultimul etaj al noii piete va cuprinde cafenele si fast-food-uri, unde cei care isi fac cumparaturile isi pot bea cafeaua daca vor sa fie in piata la prima ora. Tot aici vor gasi si marfuri nealimentare, pentru uz casnic si gospodaresc. Noua cladire va avea si lifturi de serviciu, dar si lifturi pentru marfa.

Valoarea proiectului este de aproape 12 milioane de lei, iar lucrarile trebuie sa fie gata pana in vara anului 2012. Pana in prezent, constructorii au demolat prima hala din piata, atelierele si magaziile si au inceput sapatura pentru fundatia cladirii, care ar trebui sa fie gata in 2 luni. Lucrarile sunt facute de Confort S.A.

Foto: Dariana Dragos

Exit mobile version