Opinia Timisoarei

S-a plafonat pretul la energie electrica si la gaze. Anuntul premierului Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca Guvernul a aprobat, marti, un nou set de masuri care sa limiteze efectele cresterii preturilor la energie si gaze naturale.

Pentru populatie, nimeni nu va plati mai mult de 0,80 lei pe kWh energie electrica si 0,31 lei pentru kWh la gaze naturale, indiferent de consum. Pentru consumatorii casnici cu un consum de pana la 500 kWh energie electrica si sau 300 metri cubi de gaze naturale se va plati 0,68 lei pentru kWh la energie electrica si circa 0,22 lei pentru gaze naturale, cu toate taxele incluse”, a explicat prim-ministrul.

Noile masuri vor intra in vigoare din luna februarie.

Astazi am aprobat ordonanta de urgenta prin care, incepand cu data de 1 februarie se fac anumite modificari in ajutorul oamenilor. Practic pentru toti consumatorii casnici, pentru toti romanii care detin o locuinta, scade plafonul de la 1 leu pe kW la 80 bani pe kW pentru energie electrica si de la 37 bani pe kW la 31 bani pe kW, indiferent cat consuma. Daca, in plus fata de acest lucru consuma 500 kW lunar si 300 metri cubi lunar, atunci beneficiaza de o compensare suplimentara si practic vor plati 68 de bani pentru energie electrica si circa 22 de bani pentru gaze naturale. si aici vorbim de toate taxele incluse”, a declarat Virgil Popescu, la finalul sedintei de marti a Guvernului.

El a mai spus ca „in plus, fata de categoriile care erau inainte in lege – spitale, scoli, gradinite, universitati si organizatii neguvernamentale am introdus, am largit aceasta schema pentru aproape toti consumatorii non-casnici si aici ma refer absolut la toti consumatorii non-casnici, cu exceptia marilor consumatori de energie electrica care au beneficiat de ordonanta 81, pe o schema de ajutor de stat aprobata de Comisia Europeana, o schema in care numai anul trecut am platit 130 milioane euro si pentru ei suntem in discutii cu Comisia Europeana sa reinnoim aceasta schema”.

De asemenea, acesta a vorbit si despre CET-uri si faptul ca ele nu beneficiaza de acest pret plafonat, deoarece o alta schema de ajutor este in vigoare.

Mai multe AICI.

Exit mobile version