Opinia Timisoarei

S-a iesit din nou in strada, la Dudestii Vechi. Localnici au marsaluit impotriva montarii sondelor!

TIMIS. A fost din nou protest la Dudestii Vechi. Oamenii din localitate au iesit in strada si au marsaluit pe strazi, impotriva montarii sondelor de explorare la doar cateva sute de metri de satul lor. Localnicii sunt nemultumiti ca Primaria Dudestii Vechi a eliberat un certificat de urbanism, companiei Nis Petrol pentru instalarea unei sonde in zona si se tem ca li se va otravi localitatea.

„A fost o manifestare simpla cu oameni putini, aproximativ 30 de oameni, toti localnici. De obicei, oamenii sunt obositi, plictisiti de proteste, nu mai am incredere in nimeni, si foarte multi stau in espectativa, astepta sa vada daca iese cineva, daca se intampla ceva. Pentru noi e important ca s-a tinut protestul si sa mergem mai departe impotriva acestor montari de sonde”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ivan Vasilchin, organizatorul protestului.

Cu toate ca numarul protestatarilor nu a fost mare, ecologistii sunt hotarati sa mearga mai departe si sa organizeze cat mai mult actiuni de constientizare a oamenilor cu privire impactul pe care l-ar avea montarea unei sonde in apropierea localitatii lor.

„Continuam aceste masuri, incercam sa mediatizam mai mult tot ce se poate intampla, sa facem niste dezbateri publice, sa informam oamenii cu privire la ce riscuri suntem supusi daca aceste sonde vor fi montate”, a mai spus Vasilchin.

Va reamintim, recent, Primaria din Dudestii Vechi a emis un certificat de urbanism companiei NIS Petrol in vederea construirii primei sonde de explorare a petrolului si gazelor, sonda care va fi amplasata la nici un kilometru de casele localnicilor.

Locuitorii de aici se tem pentru sanatatea lor avand in vedere ca nivelul de arsen din apa este unul ridicat. Ei spun ca panza freatica ar putea scadea si mai tare, iar apa se poate contamina si mai mult.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Apa otravita de gazele de sist, in Timis? Mai multe localitati dau in clocot! Speriati, oamenii au iesit in strada! FOTO si VIDEO!

 

Exit mobile version