Opinia Timisoarei

S-a finalizat ‘rocada’ de la City of Mara la Primaria Timisoara. Noul arhitect sef al orasului e Gabriel Almajan. Fostul e deja la proiectul imobiliar

TIMISOARA. La mai bine de 5 ani de cand fostul arhitect sef al orasului si-a dat demisia, Timisoara are din nou arhitect sef, cu acte in regula, postul fiind castigat de un membru al Ordinului Arhitectilor si al Registrului Urbanistilor din Romania.

CITESTE SI: Cu macaraua au fost mutati primii copaci din santierul de pe Calea Bogdanestilor din Timisoara. Video 

Gabriel Almajan a fost anuntat drept castigator al concursul organizat de Primaria Timisoara pentru functia de arhitect-sef al Timisoarei, dupa ce munca lui s-a confundat cu proiectul imobiliar City of Mara, pe Calea Circumvalatiunii.

Portofoliul acestuia include, in principal, constructia de cladiri medii si mari de apartamente, hale industriale si birouri, centre multifuncționale, facilitati de divertisment si sport, precum si restaurarea de clădiri istorice.

Potrivit reprezentantilor Primariei, in 2004 Almajan a infiintat o firmă de arhitectura care a realizat proiecte urbanistice si arhitecturale. Anterior anului 2004, Gabriel Almajan a ocupat o functie de conducere intr-o companie de dezvoltare imobiliara responsabila de dezvoltarea urbana majora in mai multe orase din Romania si Spania.

„În finala concursului pentru postul de arhitect-șef au fost două candidaturi. Alegerea comisiei a fost extrem de grea, având în vedere că ambii candidați sunt experimentați și ar fi meritat să dețină acest post extrem de important pentru Timișoara, care, din păcate, în ultimii ani a fost ocupat doar interimar. Îl felicit pe noul nostru coleg și îi urez spor la muncă. Domnul Almăjan va avea niște obiective clare: să finalizeze noul PUG al Timisoarei, să restructureze și să digitalizeze Direcția de Urbanism, astfel încât cererile depuse de timișoreni să fie rezolvate rapid și predictibil, și sa intarească capacitatea primăriei de a construi o viziune urbanistica proprie pentru dezvoltarea orașului”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Concursul pentru postul de arhitect-șef a fost lansat de municipalitate la finele lunii martie. In competitie s-au inscris alti 3 doritori. Din comisia de concurs, sustin reprezentantii municipalitatii, au facut parte trei profesionisti in domeniu: arhitectul-sef al Consiliului Judetean Cluj, cel al Resitei si cel al Timisului.

Profesionalizarea aparatului de specialitate se poate face doar cu concursuri deschise și competitive. Vrem sa atragem in Primaria Timisoara cei mai buni oameni”, a mai transmis primarul.

Gabriel Almajan este arhitectul contractat de finantatorul City of Mara pentru a realiza ansamblul rezidential, acolo unde a facut oarecum ‘rocada’ cu fostul arhitect sef al Timisoarei, Ciprian Cadariu, devenit manager de proiect odata cu plecarea din Primarie.

Exit mobile version