Opinia Timisoarei

S-a deschis anul universitar la Politehnica Timisoara! Studentii s-au intors in amfiteatre pentru festivitatea de inceput de an la facultati

TIMISOARA. Peste 14.000 de studenti ai Universitatii Politehnica Timisoara au intrat in paine. Pentru viitorii ingineri a debutat anul universitar 2011-2012.

Amfiteatrele importante ale facultilor UPT au fost umplute de tinerii din anul I, dar si de cei mai mari, care au asistat la festivitatea de deschidere a anului universitar.  Rectorul UPT le-a urat un an plin de evenimente pozitive si o implicare cat mai mare in activitatile studentesti.

„Pentru noi e foarte important ca incepem cu un numar foarte mare de studenti. Avem mai multi itneri inscrisi in acest an la ciclul licenta, 3.807, decat am avut anul trecut, 3.769”, a spus Nicolae Robu.  El si-a amintit si cum a fost prima lui zi de facultate: „M-am revazut cu multi prieteni din armata – pe atunci intrai la facultate, mergeai 9 luni in armata si abia apoi te intorceai la studii – si ne-am uitat ce colege noi avem, cu cine suntem in grupa. Am fost fascinati de conditiile pe care le-am gasit si cum ne-au primit profesorii”, a rememorat rectorul UPT.

Studentii au fost laudati pentru perseverenta cu care invata, avertizati de pericolele care-i asteapta si de tentatiile vietii de student si sfatuiti sa stea cu burta pe carte. „Aveti doua directii majore pe care le puteti urma: biblioteca sau discoteca. Alegeti cu grija si cu intelepciune”, le-a spus studentilor Petru Andrea, decanul Facultatii de Electrotehnica si Electroenergetica din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.

De la deschidere nu au lipsit nici reprezentati ai companiilor de IT din Timisoara, veniti sa-i incurajeze pe tineri sa invete promitandu-le cariere in domeniu inginerilor.

Reprezentantii ligilor studentesti au fost si ei prezenti si i-au indemnat pe „bobocii” din primul an sa se inscrie in acestea, munca din organizatiile studentesti fiind foarte importanta in ochii angajatorilor.

Studentii din anii trecuti, care au obtinut rezultate foarte bune la examene au primit cate o diploma din partea facultatilor, fiind apreciati pentru efortul depus si rezultatele obtinute.

FOTO: Dariana Dragos

Exit mobile version