Opinia Timisoarei

S-a confirmat: ramasitele gasite in Marea Java apartin avionului Air Asia disparut! Veste devastatoare pentru rudele pasagerilor

Autoritatile aviatiei civile indoneziene a confirmat faptul ca ramasitele gasite in Marea Java apartin avionului companiei Air Asia, disparut in urma cu 3 zile. Printre resturile care plutesc pe apa se pot distinge veste de salvare si parti din avion.

„Pentru moment, se poate confirma ca este avionul AirAsia, iar ministrul Transporturilor va pleca in scurt timp catre Pangkalan Bun”, in zona cautarilor, unde au fost descoperite fragmentele respective, a spus directorul aviatiei civile indoneziene,  Djoko Murjatmodjo, potrivit stirileprotv.ro

„Pe baza observatiilor efectuate de echipele de cautare si salvare, au fost gasite obiecte importante precum o usa pentru pasageri si o usa de cala. Acestea au fost gasite in mare, la 100 de mile (160 de kilometri) sud-vest de Pangkalan Bun”, oras din centrul regiunii Kalimantan, pe insula Borneo, a precizat el.

Fragmente din usa avionului si un tobogan pentru evacuarea de urgenta au fost depistate marti in Marea Java din Indonezia, in zona de cautare a avionului AirAsia, au anuntat fortele aeriene indoneziene.

„Am depistat aproximativ zece obiecte mari si numeroase obiecte mici de culoare alba pe care nu le-am putut fotografia”, a declarat un purtator de cuvant al armatei indoneziene, Agus Dwi Putranto, adaugand ca unele seamana cu o usa de avion si un tobogan pentru evacuarea de urgenta.

Un fotograf al AFP aflat la bordul aeronavei care a descoperit fragmentele a vazut obiecte care semanau cu veste de salvare, colace de salvare si tuburi lungi portocalii.

„Pozitia lor este la zece kilometri de locul in care avionul a aparut pentru ultima data pe ecranele radar”, a adaugat Agus Dwi Putranto.

Obiectele mari apar pe zece fotografii si seamana cu o „usa de avion”, un „tobogan pentru evacuarea de urgenta”, o „cutie de forma patrata, poate un rezervor de carburant”, a detaliat el.

„Nu este foarte clar, ar putea fi carcasa avionului sau usa acestuia. Sa ne rugam ca acest obiecte sa fie ceea ce cautam”, a declarat purtatorul de cuvant Pangkalan Bun, in centrul Kalimantan, pe insula Borneo.

Citeste si: Tragedie aviatica in Asia: o aeronava cu peste 160 de oameni la bord s-a prabusit!

Exit mobile version