Opinia Timisoarei

S-a ales praful. Garajele cu muraturi si vechituri intra, rand pe rand, in istorie, la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Construite de-a lungul a zeci de ani, cu sau fara autorizatie, garajele de beton dintre blocuri au devenit in timp adevarate depozite pentru unii dintre cei care le foloseau. Acum municipalitatea a inceput sa scape de inesteticele constructii pentru ca intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat sa amenajeze locuri de parcare.

CITESTE SI: Atentie, soferi, nu va lasati pacaliti! Un tanar se da drept cetatean strain si va cere bani bani de benzina pe marginea drumului, la Timisoara. Cand devine agresiv?

Inceputa in urma cu aproape 2 saptamani, operatiunea de demolare a garajelor din zona strazii Sirius, din sudul Timisoarei, este aproape de final. Deja au fost puse la pamant aproape toate garajele si urmeaza ca molozul sa fie indepartat din zona.

In multe dintre ele, cetatenii nu-si mai tineau masini, ci borcane cu muraturi si tot felul de lucruri de care nu mai aveau loc prin apartamente.

Numai in apropierea strazii Sirius au fost programate pentru demolare 117 garaje, in timp ce angajatii municipalitatii vor mai intra sa puna la pamant garaje si pe strada Clabucet sau in zona Circumvalatiunii, pe strazile Ulmului si Amforei.

Municipalitatea nu poate demola tot ce isi doreste, deoarece unii dintre proprietarii de garaje au mers in instanta si trebuie sa se astepte deciziile judecatorilor.

Anul trecut in Timisoara au fost prabusite nu mai putin de 220 de garaje, insa mai este mult de munca, deoarece la nivelul intregului oras sunt peste 7000 de asemenea constructii.

Procedura presupune birocratie mare. Sunt peste 7000 de garaje in oras, noi ne-am propus sa demolam minim 1000. Mai avem inca litigii cu unii proprietari din zona Astrilor, un garaj, 16 pe Versului, Cantului, Pepinierei, am daramat 6 si in zona Dorobanti„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro, Florin Ravasila, directorul executiv al Directiei Cladiri Terenuri si Dotari Diverse 1 Est.

Odata curatate terenurile dintre blocuri, ramane de vazut cat de repede se vor mobiliza reprezentantii Primariei pentru a amenaja locuri de parcare pentru locatari.

Exit mobile version