Opinia Timisoarei

S-a aflat cauza mortii zebrei Shakira, de la Gradina Zoologica Timisoara. Rezultatele necropsiei!

TIMISOARA. La aproape o saptamana de la noartea zebrei Shakira, specialistii au aflat din ce cauza s-a intamplat tragicul eveniment. In urma necropsiei, medicii au concluzionat ca zebra a murit dupa o ruptura a intestinelor.

CITESTE SI: Gradina blestemata! Inca o zebra MOARTA la Zoo Timisoara

„Mecanismul producerii decesului: in urma colicii abdominale, violente, cu etiologie neelucidata, s-a produs o torsiune la nivelul intestinelor, pe o suprafaita intinsa. Aceasta a dus la strangularea circulației sanguine la nivelul intestinelor, favorizand fragilizarea, necrozarea si ruptura acestora. In urma acestei leziuni s-a produs o ruptura la nivelul colonului, pe o suprafata de aproape 7-8 centimetri. Din cauza acesteia, sangele si o anumită cantitate de continut intestinal s-au deversat in cavitatea abdominală, producandu-se colapsul circulator si peritonita. Moartea a survenit la scurt timp dupa producerea leziunii”, transmit reprezentantii Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului.

Va reamintim, zebra Shakira a murit vinerea trecuta, in interiorul padocului. Asta dupa ce, in urma cu aproximativ 3 ani, o alta zebra a murit la Gradina Zoologica, inecata in iaz. In prezent, la Zoo se mai afla o singura zebra, mascului Oplion, adus la Timisoara la jumatatea lunii august.

 

Exit mobile version