Opinia Timisoarei

Rugaciune speciala pentru coronavirus, cu fata la rasarit, in bisericile din Timisoara si din judet

TIMISOARA. Se fac rugaciuni speciale in biserici pentru oprirea epidemiei de coronavirus.

CITESTE SI: Nesimtirea unei femei iresponsabile, infectata cu coronavirus si internata la Timisoara, a inchis o sectie a unui spital. 50 de medici si asistente, de urgenta in izolare 

Prea Fericitul parinte Patriarh Daniel a transmis catre toate eparhiile rugaciunea, iar aceasta a fost preluata de preoti si rostita la Timisoara si in intreg judetul, in contextul raspandirii atat de rapide a noului virus.

Astfel, inainte de Otpusul Slujbei (Sfanta Liturghie sau Vecernie sau Pavecernita), preotul rosteste: „Domnului sa ne rugam!

Credinciosii: Doamne, miluieste!

Preotul citeste aceasta rugaciune, pe solee, cu fata spre rasarit:

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce esti bogat in mila si, cu purtarea Ta de grija cea inteleapta, ocarmuiesti viata noastra, asculta rugaciunea noastra, primeste pocainta noastra pentru pacate, opreste noua boala molipsitoare (noua epidemie), precum ai incetat pedepsirea poporului Tau in vremea regelui David. Cel ce esti Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre, daruieste insanatosire celor cuprinsi de boala, ridicandu-i grabnic din patul durerii, ca sa Te slaveasca pe Tine, Mantuitorul cel Milostiv, iar pe cei sanatosi ii ocroteste de orice boala. Binecuvinteaza, intareste si pazeste, Doamne, cu harul Tau, pe toti cei care, cu iubire de oameni si jertfelnicie, ii îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau in spitale. Indeparteaza toata boala si suferinta din popor si ne invata sa pretuim viata si sanatatea ca daruri ale Tale. Daruieste-ne, Dumnezeule, pacea Ta si umple inimile noastre de credinta neclintita in ocrotirea Ta, de nadejde in ajutorul Tau si de dragoste fata de Tine si de aproapele. Ca al Tau este a ne milui si a ne mantui pe noi, Dumnezeul nostru, si Tie slava inaltam: Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Credinciosii: Amin.

Exit mobile version