Opinia Timisoarei

Ruben Latcau chemat la DNA Timisoara. Viceprimarul a dat declaratii in fata procurorilor anticoruptie legate de Colterm. Video

TIMISOARA. Viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau, audiat la DNA, miercuri dupa-amiaza. Edilul a fost chemat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru a raspunde la o seama de intrebari legate de Colterm.

Ruben Latcau a venit in jurul orei 14.30. Avocatul sau a sosit cu putin timp inainte.

E o chemare pentru o declaratie, ca martor in acelasi dosar in care am mai fost chemat. Sunt multe plangeri care se fac pentru orice demnitar public, de la plangeri pe care le-am primit de la domnul Culita, de la care am avut declaratii, de la celebrele discutii pe tema Colterm. E o declaratie ca martor, eu vin, nu e nicio problema. Nu stiu in ce dosar este, urmeaza sa aflu si eu„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau la intrarea in sediul DNA Timisoara.

 

UPDATE: Viceprimarul Ruben Latcau a fost audiat de catre procurori timp de doua ore, miercuri.

Edilul a iesit din sediul DNA Timisoara in jurul orei 16.30.  Nu a comentat ceea ce s-a intamplat in biroul anchetatorilor si a evitat sa spuna in ce dosar a fost audiat. Ruben Latcau a tinut sa precizeze ca a fost chemat ca martor si ca se pune la dispozitia procurorilor, dand asigurari ca va colabora cu anchetatorii sustinand ca Primaria Timisoara nu are nimic de ascuns.

VIDEO: George Stefanita

Va reamintim, procurorii DNA au facut perchezitii la Primaria Timisoara in luna aprilie cand au mers in biroul viceprimarului USR Ruben Latcau pentru cercetari intr-un dosar privind fapte de coruptie care s-ar fi savarsit in legatura cu compania de termoficare.

CITESTE SI: Reactia administratiei Fritz la perchezitiile DNA de la Primaria Timisoara. Ce spune viceprimarul Ruben Latcau. Video

Dosarul DNA a fost deschis in primavara dupa ce consortiul de insolventa al Colterm a transmis un document municipalitatii in care atrage atentia asupra unor ilegalitati, in contextul scandalului privind necumpararea certificatelor de poluare aferente anilor 2020 si 2021, care au atras amenzi de peste 35 de milioane de euro pentru compania de termoficare.

La acel moment, Dominic Fritz a refuzat sa raspunda la intrebari legate de ancheta DNA la Primaria Timisoara si a fugit de jurnalisti.

Va reamintim, viceprimarul USR al Timisoarei Ruben Latcau a mai fost condamnat in trecut la 80 de ore de munca in folosul comunitatii, dupa ce a fost prins in trafic la volanul masinii sale, desi avea permisul suspendat. S-a intamplat in 2018.

Exit mobile version