Opinia Timisoarei

Roza Vanturilor in mijlocul unui sens giratoriu la Timisoara. Video

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis se pregateste sa receptioneze un drum important care a fost largit la patru benzi de circulatie. Este vorba de tronsonul de sosea care leaga intersectia cu centura Timisoarei de Aeroportul International Traian Vuia.

Sensul giratoriu de unde porneste acest drum a fost si el refacut, iar in mijloc are Roza vanturilor, reprezentarea geografica a punctelor cardinale.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a declarat ca CJ Timis este gata sa receptioneze lucrarea, dupa ce se va termina si plantarea copacilor si se va incheia amenajarea spatiului verde, lucrare care deja a demarat. Liderul CJ Timis se declara multumit de lucrari si spune ca acesta este ”cartea de vizita” a Timisoarei, avand in vedere ca Aeroportul este una dintre principalele porti de intrare in oras.

In februarie anul trecut a fost semnat contractul de largire a acestui sector de drum cu firma Super Construct. Contractul a avut o valoare de 13,4 milioane lei cu tot cu TVA, adica peste 2,8 milioane de euro. Acest lucru inseamna ca pentru fiecare kilometru s-au cheltuit 1,1 milioane de euro.

Banii necesari largirii acestui drum atat de important pentru soferii care doresc fie sa ajunga la Aeroport, fie pe centura ocolitoare a Timisoarei si de acolo mai departe spre autostrada, au fost alocati inca din 2018 prin PNDL.

Cei 2,53 kilometri de drum ar fi trebuit sa fie gata in opt luni, insa s-a intarziat din cauza pandemiei.

A fost modernizat iluminatul public, s-au construit piste de biciclete, au fost amenajate doua intersectii, plus legaturile cu drumurile laterale.

Drumul judetean DJ 609 D este situat pe teritoriul comunei Ghiroda si asigura legatura dintre Centura ocolitoare a municipiului Timisoara si Aeroportul International “Traian Vuia” Timisoara.

 

Exit mobile version