Opinia Timisoarei

Romi in spital, dupa ce balconul in care se aflau s-a prabusit in curtea unei cladiri istorice din Timisoara

TIMISOARA.  Un balcon din Timisoara aflat la etajul 2 in  curtea interioara a unei cladiri istorice s-a prabusit cu tot cu doi dintre locatari.  Unul a cazut in curte, cu balustrada metalica peste el, iar celalalt a aterizat in balconul de la etajul 1.   Amandoi au fost raniti si transportati cu ambulantele la spital pentru ingrijiri.

In imobilul cu pricina, aflat langa Piata Maria, pe strada 16 Decembrie,  toti locatarii sunt de etnie roma.  Cladirea are mai bine de 100 de ani vechime si este intr-o stare avansata de degradare.

Astazi,  doi dintre tigani, unul de 54 de ani si altul de 28, stateau de vorba pe balcon cand, la un moment dat, acesta a cedat.  S-a desprins o parte din balustrada metalica a  balconului care, in cadere, l-a antrenat si pe tanar. Acesta s-a prabusit cu zgomot in curtea interioara, direct pe ciment.  Ce de-al doilea barbat a cazut peste balconul de la etajul inferior. Chemati in ajutor, medicii de pe ambulanta i-au transportat la spital.

Pompierii au venit si ei la locul incidentului.

Pompierii vor indeparta toate portiunile instabile ramase din balcon pentru ca nu cumva sa se produca vreo nenorocire.

Eu stau de multi ani aici si mi-era mereu frica sa calc pe balconul asta. Cand intindeam rufe imi tot zicea barbatu-meu ca nu cumva sa pice cu mine cu tot„, a declarat o locatara.

E cladire veche, de cate ori trece tramvaiul prin fata, se zgaltaie toata„, a adaugat o alta locatara.

Si tencuiala de pe fatada imobilului se desprinde bucata cu bucata si exista riscul sa pice in capul trecatorilor, dar nimeni nu ia nicio masura.

Politistii au inceput cercetarile pentru a vedea cum s-a produs accidentul.

Exit mobile version