Opinia Timisoarei

Romanii care cumpara masini din Germania nu vor mai putea circula cu numere rosii! De ce placute de inmatriculare au acum nevoie?

Cei care isi cumpara masini din Germania si vor sa circule cu ele pe drumurile din Romania vor avea placute provizorii de inmatriculare noi. Soferii nu vor mai putea circula cu numere rosii, ca pana acum, ci vor trebui sa ceara autoritatilor germane numere de inmatriculare de export.

Placutele cu numere de inmatriculare de export sunt scrise cu caractere de culoare neagra, iar in partea dreapta a lor este inscrisa si perioada de valabilitate.

„Potrivit reglementarilor, nu s-a modificat regimul juridic al acestui tip de inmatriculare, mentinand valabilitatea numai pe teritoriul statului german, ramanand in vigoare prevederile care reglementeaza modalitatea in care un vehicul poate fi condus definitiv in alta tara, respectiv prin atribuirea unui numar de inmatriculare de export si eliberarea unui certificat de admitere in circulatie internationala”, se arata intr-un comunicat emis de Inspectoratul General de Politie.

Soferii vor putea circula cu noile placute provizorii la fel ca si pana in prezent, timp de 90 de zile. Apoi, ca sa mai poate merge cu autoturismele pe drumurile publice, trebuie sa le inmatriculeze definitiv.

Exit mobile version