Opinia Timisoarei

Romania se pregateste de RAZBOI! Tancuri militare au fost fotografiate pe calea ferata, in Ploiesti!

Mai multe tancuri militare au fost fotografiate in Gara de Sud din Ploiesti si au fost postate pe internet. Acestea erau imbarcate pe niste platforme de vagoane CFR de marfa si aveau destinatie necunoscuta, se precizeaza intr-un text ce insoteste pozele.

Motivele pentru care aceste tancuri se aflau in acea gara sunt doua: fie Romania se afla in prag de razboi, avand in vedere violentele din Ucraina, fie este vorba de un banal exercitiu militar, noteaza cel care a postat fotografiile pe net.


UPDATE: Dupa ce fotografiile cu tancurile militare surprinse in gara Ploiesti au devenit virale pe internet, Ministerul Apararii reactioneaza.

Potrivit biroului de presa al MApN,  „un detasament de instructie din cadrul Fortelor Terestre va participa, in perioada 12 mai – 30 iunie, la exercitiul „ROT 14-4 Combined Resolve II” desfasurat in Germania. Fotografiile publicate de dumneavoastra reprezinta o parte din tehnica militara care va participa la acest exercitiu„.

Ministerul Apararii Nationale infirma categoric existenta unui proces de mobilizare a rezervistilor sau de recrutare a tinerilor. Referitor la implicarea Romaniei in vreun act militar pe teritoriul Ucrainei, Ministerul Apararii Nationale a precizat ca acestea sunt speculatii si trebuie evitata caderea in capcana unui razboi psihologic„, se arata intr-o comunicare a biroului de presa al MApN, transmisa opiniatimisoarei.ro.

Exit mobile version