Opinia Timisoarei

Romania, in Finala Regionala pentru Europa de Est si Orientul Mijlociu largit a ClimateLaunchpad 2021

TIMISOARA. La etapa nationala a competitiei de idei inovatoare ClimateLaunchpad 2021 desfasurata in 15 septembrie, trei din cele 8 echipe participante s-au calificat pentru Finala Regionala care va avea loc in perioada 29-30 septembrie 2021, unde isi vor prezenta ideile inovatoare “prietenoase cu mediu”, concurand alaturi de echipe din 12 tari pentru a ocupa un loc la Grand Global Final.

Acestea sunt:
1. VERDE – platforma on-line de sprijinire a producatorilor agricoli locali
2. EcoTree – marketplace inovator ce pune in legatura colectorii cu generatorii de deseuri si digitalizeaza procesul de reciclare
3. EfdeN Terry – solutii pentru refolosirea bateriilor uzate, provenite de la masinile electrice.

La Finala Regionala vor participa 36 echipe, impartite pe 7 tematici si 7 ateliere: Adaptation and Resilience, Circular Economies, Clean Energy, The Next Big Thing, Food Systems, Urban Solution, Sustainable Mobility. 14 echipe castigatoare ale editiei regionale vor participa, in perioada 27-29 octombrie, la Grand Global Final pentru castigarea unei prime investitii in business-ul lor: 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul II si 2.500 euro locul III.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener oficial in Romania al Programului EIT CLIMATE KIC, organizeaza anual Finala Nationala ClimateLaunchpad, cea mai mare competitie de idei in domeniul “clean technology” finantata de EIT Climate-KIC.

Misiunea competitiei este aceea de a atrage potentialul de tehnologii inovative din Europa si de a crea oportunitati pentru inovatori in vederea atenuarii efectelor schimbarilor climatice. Scopul este accelerarea inovatiilor care sa conduca la un viitor cu emisii scazute de dioxid de carbon, prin descoperirea celor mai bune idei sustenabile.

Informatii suplimentare la telefon 0729 435 228, e-mail: rcolban@cciat.ro, Rafaela Colban – reprezentant Hub EIT Climate-KIC/CCIAT.

Exit mobile version