Opinia Timisoarei

Romania are un nou premier. Un militar de cariera desemnat interimar in fruntea Guvernului

Desi se vehicula numele vicepremierului Raluca Turcan pentru functia de prim ministru, dupa demisia de luni seara a lui Ludovic Orban, presedintele Klaus Iohannis a decis ca interimatul in fruntea Executivului sa fie asigurat de un militar.

CITESTE SI: Premierul Ludovic Orban si-a dat demisia din fruntea Guvernului: Nu ma cramponez de putere

Generalul Nicolae Ciuca, ministru al Apararii in Guvernul Orban, este noul prim ministru al Romaniei.

In conformitate cu dispozitiile art. 106 si ale art. 107 alin. (3) din Constitutie, Presedintele Romaniei l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciuca, pentru a indeplini atributiile prim-ministrului pana la formarea noului Guvern”, a transmis Administratia Prezidentiala la o ora de la anuntul facut de Ludovic Orban.

Nicolae Ciuca este Ministrul Apararii din Guvernul condus pana luni seara de Ludovic Orban.

Este militar de cariera. Nicolae Ciuca e absolvent al liceului militar Tudor Vladimirescu din Craiova si mai apoi al scolii de ofiteri „Nicolae Balcescu” de la Sibiu. De-a lungul carierei sale militare, Nicolae Ciuca a parrticipat la misiuni in Afganistan, Bosnia si Hertegovina si Irak. In noiembrie 2015 a primit gradul de general al Armatei Romane.

In 2015 el l-a inlocuit pe Stefan Danila in functia de sef al Marelui Stat Major, mandatul sau fiind prelungit in 2018 de presedintele Iohannis. In luna octombrie a anului trecut, seful statului a semnat decretul de trecere in rezerva a generalului Ciuca, iar o luna mai tarziu a devenit ministru al Apararii.

In urmatoarea perioada, partidele vor merge la consultari la Palatul Cotroceni, urmand sa faca propuneri de prim-ministru.

Exit mobile version