Opinia Timisoarei

Rolul cablurilor de pe strazile Timisoarei! Ce legatura este intre ele si investitiile din urmatorii 10 ani?

TIMISOARA. Nu exista sofer in Timisoara care sa nu fi remarcat cablurile aparute pe mai multe strazi din oras. Au fost puse de reprezentantii primariei, pentru monitorizarea traficului. Potrivit autoritatilor locale, acestea ne vor spune si ce investitii se vor face in infrastructura in urmatorii 10 ani.

Specialistii din primarie au montat cabluri pe 33 de segmente de strazi din oras, pentru realizarea Planului de mobilitate urbana durabila. Documentul ne va ajuta sa atragem si fonduri europene, sustine conducerea Primariei Timisoara.

„Sondarea traficului auto are in vedere, pe de o parte recenzarea a 11 intersectii majore din Timisoara, iar pe de alta parte recenzarea a 36 de segmente de drum din Timisoara si zona limitrofa. Din cele 36 de puncte, 33 se afla localizate in interiorul orasului, pentru celelalte 3 puncte masuratorile se realizeaza pe drumul judetean Giroc – Chisoda, precum si pe Drumul National 6 si soseaua de centura. Recenzari se desfasoara si la trecerile la nivel cu calea ferata, precum si prin sondarea directa a populatiei. Datele privind traficul si originea destinatiei stau la baza realizarii printr-un soft informatic de ultima generatie a planului de modelare a transportului in Timisoara. Din acesta urmeaza sa fie extrase obiectivele de investitii pentru urmatorii 10 ani”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

Ramane de vazut ce rezultate se vor obtine in urma masuratorilor si ce fel de investitii vor gandi specialistii din Primaria Timisoara pentru imbunatatirea traficului din oras.

Exit mobile version