Opinia Timisoarei

Robu taie de tot finantarea pentru Festivalul de Jazz de la Garana si vrea ca artistii timisoreni sa plece mai putin in turnee

TIMISOARA. Primarul Timisoarei Nicolae Robu le-a pus gand rau iubitorilor de jazz care participa la Festivalul International de Jazz de la Garana, dar si artistilor care pleaca foarte des in turnee.

Robu le transmite directorilor institutiilor culturale din oras sa se concentreze mai mult pe organizarea evenimentelor culturale in Timisoara, nu in afara orasului.

„Le transmit sa proiecteze si sa puna in opera o agenda culturala cat mai bogata, cat mai consistenta si cat mai sonora pentru 2013. Fac apel la ei sa se concentreze pe evenimentele organizate in Timisoara si mai putin in alte parti. Mai putin, nu deloc. Ma refer si la festivalurile din afara orasului si la turneele care se organizeaza in diverse locuri. Este foarte bine, institutiile noastre trebuie sa se faca vazute. In primul si in primul tand trebuie sa asigure o agenda culturala in Timisoara”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a anuntat ca Primaria Timisoara nu mai are bani sa finanteze Festivalul International de Jazz de la Garana, dar nici alte festivaluri care sunt organizate in afara capitalei Banatului.

„In mod categoric nu o sa alocam bani pentru vreun festival in afara Timisoarei, nici la Garana si nici in alta parte. Vom aloca in schimb bani pentru organizarea in 2013 a unui mare festival de jazz in Timisoara. Iubitorii jazzului n-au motive sa-si faca probleme, vor avea aici mai la indemana decat ce au avut la Garana, un festival de jazz care va fi de un alt calibru”, a anuntat Robu.

Nicolae Robu n-a calcat niciodata la Festivalul de Jazz de la Garana!

Primarul spune ca nu este impotriva festivalului si ca n-a participat niciodata la nicio editie. Intrebat daca va taia finantarea si pentru concertul simfonic din Pestera Romanesti, Nicolae Robu a dat asigurari ca Filarmonica Banatul va primi bani in continuare pentru organizarea acestuia, pentru ca este vorba despre un concert, nu despre un festival.

Organizatorul Festivalului International de Jazz de la Garana spune ca festivalul se va tine si anul acesta, in 11-14 iulie, la poalele Semenicului, cu toate ca nu primeste bani de la Primaria Timisoara.

Exit mobile version