Opinia Timisoarei

Robu promite Targ de Craciun in locul acvariului din Piata Operei, proprietarul spune ca nu s-a ajuns inca la nicio intelegere cu Primaria Timisoara

TIMISOARA. Controversata cladire de sticla din centrul Timisoarei va disparea de acolo pana in 31 noiembrie, da asigurari primarul Nicolae Robu care spune ca in locul lui vor fi amplasate casutele pentru Targul de Craciun.

Proprietarul acvariului il contrazice!

Eu n-am nimic impotriva sa il mutam, dar deocamdata nu am ajuns la o intelegere. Sunt discutii, tot ce e posibil, in functie de ce se intampla vom vedea ce facem. Nu intra in discutie spatiul de pe Republicii (n.r. oferit la schimb de Primarie pentru mutarea acvariului), e altceva in discutie, trebuie sa fim compensati cu valoarea a ceea ce noi detinem aici. Deocamdata, trebuie sa ni se propuna clar despre ce e vorba. Sunt evaluatorii aici, o sa calculeze ei„, ne-a declarat Dan Azgur, proprietarul constructiei de sticla.

Nicolae Robu o tine pe-a lui. „In Piata Victoriei vom pune casute pe locul actualului acvariu si pe o portiune din parcarea de la Modex, ca sa nu mai aglomeram Piata Operei. Pana atunci, acvariul va disparea de acolo. Asta inseamna ca pana in 30 noiembrie acvariul va disparea”, a declarat primarul Timisoarei, sustinand sus si tare ca se va tine de promisiunile facute timisorenilor in timpul campaniei electorale.

Anul acesta, targul isi deschide portile din 1 decembrie, pana in 2 ianuarie. Incepand din 5 noiembrie si pana in 16, comerciantii vor putea depune dosarele pentru candidatura, pentru a ocupa cate o casuta. Momentan nu se stie cate casute vor fi montate, insa au fost achizitionate inca 20, pe modelul celor din Praga, care vor fi puse, in principal, pe strada pietonala Marasesti. In ceea ce priveste casutele care vor fi montate in locul acvariului, se vor folosi tot cele din anii trecuti.[CODUL SAPTAMANII 29 octombrie – 4 noiembrie: 778]


Reprezentantii Primariei Timisoara lucreaza in prezent la conditiile care le vor fi puse acestor comercianti. „Vom avea criterii foarte clare, care vor avea in prim plan pretul. Acum se lucreaza la conditii. Vrem sa nu mai fie niciun fel de comentarii, drept urmare casutele se obtin nu prin sponsorizare, cum s-a intamplat la sarbatorile precedente, ci se vor obtine pe baza de competitie directa intre comercianti”, a conchis edilul sef.

Exit mobile version