Opinia Timisoarei

Robu le-a facut un cadou biciclistilor de Ziua Timisoarei: Le-a interzis accesul in centrul orasului!

Dupa ce in urma cu cateva zile proiectul lui Nicolae Robu prin care voia sa interzica pedalatul in Piata Victoriei si pe strada Alba Iulia a picat la votul consilierilor, la sedinta festiva de Ziua Timisoarei, primarul l-a reintrodus la votare. Si… a trecut.

Inca de atunci, furios ca alesii locali nu au votat cum a dorit el, Robu a amenintat ca nu se lasa si ca il va supune din nou la vot.

Astazi, la sedinta consiliului local pentru omagierea zilei orasului, proiectul a trecut cu 14 voturi „pentru”, unul „impotriva” si cu o abtinere. Doi consilieri dintre cei prezenti nu au votat. Singurul vot „impotriva” a fost cel al consilierului local Flavius Boncea, fost purtator de cuvant al Primariei Timisoara. S-a abtinut si de data aceasta fostul viceprimar, consilierul local Adrian Orza. N-au votat insa alesii PDL: Constantin Sandu Stefan si Adelina Tirziu.

Pentru interzicerea biciclistilor in centrul Timisoarei au fost toti alesii USL, dar si un consilier PPDD si cel din FDGR: Dorel Boglut, Dan Diaconu, Radu Dimeca, Grigore Grigoroiu, Ciprian Jichici, Romanita Jumanca, Pavel Nistor, Ramona Olteanu, Andrei Petrisor, Alfred Simonis, Traian Stoia, Lucian Taropa (PPDD), Vasile Vesa si Elena Wolf (FDGR).14 alesi au votat pentru proiect, unul a fost impotriva, iar altul s-a abtinut. Cu acest numar de voturi, decizia este definitiva.

In intervalul 1 mai – 31 octombrie, intre orele 18:00 – 22:00, biciclistii care vor indrazni sa pedaleze prin centrul Timisoarei vor fi amendati chiar si cu 200 de lei de catre Politia Locala.

Ce spune primarul Nicolae Robu despre interdictie? Este perfect normal, intr-un oras european, considera edilul Timisoarei.

„A trecut, asa cum era normal, proiectul cu bicicletele. Este un proiect de bun simt, un proiect impotriva caruia biciclistii insisi n-au nimic. Il inteleg ca un proiect de bun simt, pentru ca cei care au bun simt oricum coboara de pe bicicleta cand traverseaza Piata Victoriei cand piata este plina de oameni. Nu au de ce sa fie deranjati daca noi vrem sa-i pedepsim pe cei care dovedesc ca nu au bun simt. Sanctiunile sunt intre 100 de lei si 200 de lei pentru cei care traverseaza Piata Victoriei in intervalele de restrictionare pe bicicleta. Intra in vigoare de indata ce primeste girul de legalitate, n-are de ce sa nu-l primeasca si intra in legalitate. E o chestiune de zile”, a explicat Robu, dand de inteles ca biciclistii care merg pe bicicleta prin zona centrala, fie ca merg incet sau cu viteza, duc lipsa de bun simt.

Intrebat daca i se pare buna de circulat ruta ocolitoare a centrului Timisoarei, pentru biciclisti, primarul Robu a raspuns senin ca nu neaparat. Cat despre pistele din oras, da asigurari ca va remedia toate obstacolele de pe ele.

„Trebuie sa mai luam masuri, pentru ca sunt denivelari. Dar pe cei 73 de kilometri de piste, e bine ca exista o asemenea lungime de piste, sunt foarte multe denivelari si asta e rau. Noi vom corecta si am inceput sa corectam aceste denivelari. Le vom corecta peste tot, unde se poate, desigur, si pe noile piste pe care am si inceput sa le facem, pentru ca eu o spun a milioana oara, ma bucur ca exista biciclisti in Timisoara si ca sunt multi care doresc de acum inainte sa foloseasca bicicleta, pe noile piste pe care le vom face vom avea grija sa nu fie denivelari, sa fie cat mai confortabile si sa asigure securitate pentru biciclisti”, a dat asigurari Robu.

CITESTE SI: Nicolae Robu n-a reusit sa le interzica biciclistilor accesul in centrul Timisoarei. Nu se lasa insa, vrea sa reintroduca proiectul in Consiliul Local!

CITESTE SI: FOTO si VIDEO! REPORTAJ: Cu bicicleta pe ruta ocolitoare a centrului Timisoarei, pe care doar primarul Nicolae Robu o vede ‘perfecta’ pentru biciclisti

Exit mobile version