Opinia Timisoarei

RoBowl ramane doar un vis. Timisoara 89ers eliminata in semifinalele Campionatului National de fotbal american de Cluj Cruisaders

TIMISOARA. Timisoara 89ers nu a mai reusit sa repete evolutia din sezonul regulat in fata lui Cluj Crusaders. Banatenii au inscris un sigur touchdown in meciul din Ardeal si au ratat sansa de a juca a treia finala RoBowl din istorie.

CITESTE SI: Ca in Miorita! Un cioban mort si alti trei raniti, in urma unui conflict izbucnit la pasunat, in vestul tarii

Primul sfert al semifinalei de la Cluj a stat in mare parte sub semnul echilibrului, iar cele doua formatii nu au reusit nici sa inscre, dar s-au si intrecut in erori. Cate 20 de yarzi de penalizare pentru fiecare echipa, doua fumble-uri recuperate ambele de clujeni si o interferenta la pasa ofensiva au facut parte din tabloul de erori comise de cele doua echipe. In finalul sfertului, conducatorul de joc al Timisoarei, Tamas Szabo, arunca o interceptie, iar Dan Crasnic zburda de pe linia de 30 de yarzi pana in endzone, si deschide scorul, 6-0 pentru cluj Crusaders. A urmat extra punctl semnat de Tamas Laszlo, iar scorul dupa prima parte era 7-0 pentru ardeleni.

CITESTE SI: Cate tiruri cu marfa vin in Timisoara dinspre Moravita si Resita intr-o zi? Motivul pentru care nu se justifica acum o Centura la 4 benzi

Debutul sfertului al doilea aduce si primul touchdown al Timisoarei, dupa un drive de 70 de yarzi. Punctul suplimentar a trebuit sa fie executat de trei ori, dupa ce echipa clujeana a fost penalizata pentru doua infractiuni. Timisorenii au reusit sa transforme abia din a treia incercare, si scorul devenea egal, 7-7. Cu doua minute inainte de finalul primei reprize, clujenii au inscris din nou un touchdown prin Marian Nicaci, dupa o pasa de aproape 30 de yarzi, in timp ce punctul suplimentar a fost reusit de Laszlo Tamas.

CITESTE SI: Romania pierde primul test al verii, insa un jucator din Timisoara a inscris un super-eseu 

Repriza a doua a inceput cu echipa ardeleana in atac, care in doua drive-uri nu a obtinut niciun punct, iar la unul dintre acestea nu au putut profita nici de o interceptie aruncata de timisoreni. Erorile au reaparut insa la echipa timisoreana, care a incasat un safety la jumatatea sfertului al treilea, si scorul devenea 16-7. La urmatorul drive clujean, ardelenii au facut si ei un fumble si au dat ocazia Timisoarei sa relanseze meciul. Banatenii au ajuns pana la linia de 5 yarzi clujeana, au vrut sa inscrie un touchdown, insa Tamas Szabo si-a egalat recordul nedorit din sezonul regulat si a aruncat a treia interceptie a meciului. La urmatorul drive pe care l-au avut, clujenii au ajuns din nou in endzone-ul timisorean prin Spiridon, au ratat insa punctul suplimentar, si scorul a devenit 22-7.
Banatenii au revenit cu ofensiva in atac, au ajuns pana la linia de 2 yarzi a clujenilor insa nu au reusit sa inscrie. Mingea a revenit clujenilor, care au jucat pe pamant pana la finalul meciului, si in cele din urma s-au impus cu 22-7 si astfel vor juca a saptea finala din istoria lor.

Banatenii urmeaza sa joace pentru medalia de argint in acest campionat, cu invinsa din intalnirea Bucharest Warriors si Bucharest Rebels.

Exit mobile version