Opinia Timisoarei

Rezultate evaluare nationala 2011: S-au afisat notele la Testele nationale!

UPDATE: S-au afisat notele la Evaluarea Nationala 2011 la scolile din Timisoara! Parintii si elevii s-au inghesuit sa-si vada rezultatele de care depinde acum admiterea in liceu.

Mii de copii s-au adunat in fata panourilor de afisaj si consulta acum notele si isi fac calcule impreuna cu parintii si profesorii.

Din curtile scolilor din Timisoara  se aud atat chiote de bucurie cat si oftaturi.

„La limba romana examenul a fost usor, dovada ca am luat 9.75. La mate a fost mai greu si am luat doar 7.04.  La matematica am avut o problema ca n-am reusit sa termin toate subiectele si ne-au picat niste subiecte la care nu ne asteptam.  Mi-as fi dorit sa dau la Peda, la pedagogie, dar dupa ce am discutat si cu diriginta, ea m-a indrumat spre filologie.  Am si medie pentru mate-info, dar nu cred ca ma duc”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro eleva Oana Andrada Botescu, multumita de rezultatele de la Evaluarea Nationala 2011.

Laura Tania Copocean a luat cea mai mare nota de la Liceul Pedagogic Carmen Sylva Timisoara: 9.97. Ea a avut nota maxima 10.00 la Limba Romana si 9.95 la Matematica. Cea mai mica nota care s-a luat la Pedagogic a fost 2.35.

La Colegiul National CD Loga Timisoara, un baiat a luat cea mai mare nota: Alin Florin Nacev. El a reusit 9.90 la Matematica si 9.15 la Limba Romana.  Cea mai mica nota a fost 2.35.  La aceasta scoala sunt 4 note sub 5.00.
„Notele la Evaluarea Nationala reflecta in totalitate realitatea. Pot sa recunosc ca la unii am fost surprinsa de notele pe care le-au luat, dar in general nu. Cred ca notele sunt mici pentru ca subiectul a fost atipic. Nu ne asteptam sa pice asa ceva. Iar elevii nu erau obsinuiti. Din punctul meu de vedere, subiectele au fost peste nivelul mediu. Un copil care ar fi avut la clasa peste nota 8.00 s-ar fi descurcat binisor”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Adriana Negoescu, profesoara de Matematica la Colegiul National Loga din Timisoara.

„Am luat 8.00 si 8.40. Din punctul meu de vedere, examenele au fost usoare si cred ca notele mici ale colegilor mei au fost obtinute pentru ca au fost neatenti. Sper sa intru tot la Loga la Mate-info”, a declarat fericit pentru www.opiniatimisoarei.ro elevul Bogdan Udrescu.

La liceul Jean-Louis Calderon din Timisoara cea mai mare nota de la Evaluarea Nationala a fost cea a Cristinei Rozgonyi 9.37, iar cea mai mica 2.67.

La liceul cu predare in limba engleza, William Shakespeare din Timisoara, cea mai mare nota a obtinut-o la Evaluarea Nationala Valentin Boboc: 9.90, iar cea mai mica medie a fost 3.05.

3 elevi de la Colegiul Banatean si-au adjudecat prima pozitie intr-un clasament al notelor de la evaluare: 9.90. Acestia sunt: Alice Karina Ciupa, Elena Bianca Stoian si Liana Nadina Streanga. Cea mai mica medie de la Colegiul Banatean a fost 4.50.

In judetul Timis, la Limba si Literatura Romana au fost obtinute 40 de note de 10.00.  Dintre acestea, 36 de note maxime s-au inregistrat in orase, iar 4 la scolile de la tara.

La polul opus, s-au primit si 86 de note intre 1.00 si 1.99 in tot Timisul. Dintre acestea, 28 le-au obtinut elevi din orase si 58 de la scolile din comune.

Inspectoratul Scolar Timis va oferi luni o situatie finala, centralizata, a rezultatelor si o evaluare a organizarii examenelor in judetul nostru.

__________________________________________________________

TIMISOARA. Emotii mari pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a. Astazi acestia isi vor afla notele la testele nationale. In judetul Timis peste 6400 de elvi isi asteapta notele la cele doua probe: limba si literatura romana si cea de matematica.

Notele de la evaluarea nationala urmeaza sa fie luate in calcul la admiterea in licee.

Cei peste 6400 de elevi vor fi repartizati la liceu pe baza mediei de la evaluarea nationala si a celei generale din clasele V-VIII. Fara sustinerea acestui examen, elevii nu se pot inscrie in clasa a IX-a. Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 24 iunie, pana la ora 14.00. Tot astazi, intre orele 14.00 si 18.00, pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in 25 si 26 iunie. Afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, va avea loc in data de 27 iunie.

Cum se face admiterea la liceu

Inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu (cu exceptia celor care candideaza pentru licee/clase pentru care se sustin probe de aptitudini, a celor care solicita inscrierea in invatamantul special si a celor care candideaza pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizata.

Se tine cont de ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, pe baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

Exit mobile version