Opinia Timisoarei

Revolutionar din Timisoara: Am venit sa bat obrazul Armatei Romane, pentru ca a tras in poporul roman acum 30 de ani

TIMISOARA. Revolutionarul Corneliu Vaida a avut o interventie, luni, in sedinta festiva a Consiliului Local Timisoara, in cadrul careia a cerut Armatei Romane, care „a tras in poporul roman acum 30 de ani”, sa isi ceara scuze timisorenilor.

CITESTE SI: Ziua in care curajul nebun al unor tineri a pornit Revolutia Romana, la Timisoara. 16 Decembrie 1989 

In plenul Consiliului Local Timisoara, revolutionarii si-au amintit momentele in care luptau impreuna pe strazile orasului, pentru libertate. La un moment dat, unul dintre revolutionari, Corneliu Vaida, a spus ca Revolutia „mai mult ne-a dezbinat decat ne-a unit”.

Sunt in aceasta sala, azi, si camarazi, si asa-zisi camarazi. Am venit pentru prima data aici, cu scopul de a bate obrazul Armatei Romane, pentru ca Armata Romana a tras in poporul roman acum 30 de ani. Macar ca o reparatie morala, cineva care este ministrul Apararii sau comandantul suprem ar trebui sa-si ceara scuze timisorenilor. Sunt 30 de ani de la o revolutie care mai mult ne-a dezbinat decat ne-a unit si avem mai multe asociatii pentru o singura revolutie. Atunci, noi am cerut un singur lucru: libertate, democratie. Aici in sala avem si militieni, si securisti, si falsi revolutionari cu titluri cumparate, dar si revolutionari autentici, pe care tin sa-i felicit”, a spus Vaida.

Corneliu Vaida nu mai face parte din nicio asociatie de revolutionari, el renuntand la aceasta calitate.

Exit mobile version