Opinia Timisoarei

Revolutia din Decembrie 89 a inceput la… IASI! Revolutionarii din Timisoara sunt furiosi pe tupeul moldovenilor

TIMISOARA. Revolutionarii din Timisoara au luat atitudine pe internet, dupa ce au aflat ca Iasiul ne-a furat Revolutia din 1989. Mai exact o placa amplasata in Iasi de mai multa vreme anunta ca acest oras a fost initiatorul revoltelor anticomuniste din decembrie 1989.

Cu privire la presupusa incercare de a provoca un miting anticeausist la Iasi, in 14 decembrie 1989, fapt declarat de unii drept „inceputul revolutiei romane”, am facut si investigatii proprii, prezentate pe acest blog. Am pornit de la ideea ca daca au existat manifeste care sa fi chemat lumea la un miting in 14 decembrie 1989, logic este ca fosta securitate sa fi confiscat cateva dintre ele, mai ales ca mitingul a esuat (cum spun chiar presupusii sai initiatori), deci securitatea a aflat despre acea incercare. Alex Mihai Stoenescu, unul din propagandistii principali ai ideii ca <revolutia a inceput la Iasi>, afirma textual ca securitatea ar fi recuperat cateva sute de asemenea manifeste”, scrie revolutionarul timisorean Marius Mioc pe blogul personal.

Mai mult decat atat, Mioc a facut demersurile necesare in justitie pentru a afla amanunte despre data de 14 decembrie 1989 si presupusele evenimente de la Iasi.

SRI mi-a raspuns ca nu are in arhiva vreun asemenea manifest, si m-a indemnat sa ma adresez la CNSAS. CNSAS, initial n-a vrut sa-mi raspunda la intrebare, dar dupa ce am dat institutia in judecata si Tribunalul Timis a emis o hotarire prin care CNSAS era obligat sa-mi raspunda, mi-a trimis o adresa in care spune ca nu a identificat in arhive vreun manifest care sa fi chemat lumea la miting in 14 decembrie 1989 in Iasi. M-am gindit apoi ca daca securitatea a pus mana pe asemenea manifeste, poate nu le-a pastrat in arhiva proprie…”, mai scrie Mioc.

Citeste mai mult pe blogul lui Marius Mioc!

Exit mobile version