Noutati :

Revoltator! Super-cladire de 4 milioane de euro, cu erori de constructie, la Timisoara. Ce se intampla in Incuboxx?

22 august, 2015 - 09:59 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. 4 milioane de euro s-au investit in incubatorul de afaceri de pe Circumvalatiunii, bani de la Uniunea Europeana. Inca de la prima ploaie mai puternica au aparut infiltratii. Autoritatile locale sustineau ca au fost rezolvate problemele, insa nici vorba de asa ceva. Ploile din ultimele zile i-au speriat pe cei care si-au inchiriat spatii in Incuboxx.

Chiriasii se plang ca ploua in cladirea din policarbonat, iar instalatia de climatizare nu functioneaza cum ar trebui. Oficialii Primariei Timisoara recunosc problemele si spun ca vor fi remediate, insa nu de firma care a ridicat Incuboxxul, pentru ca reprezentantii acesteia au refuzat sa intervina.

„La Incuboxx s-au identificat cateva probleme la doua dintre fatade, care, in conditii de vant puternic si ploaie semnificativa, nu prezinta o etanseitate perfecta, ceea ce permite infiltratii. De asemenea, s-au identificat lipsuri la instalatia de climatizare, respectiv o izolatie a unei conducte exterioare, care trebuie imbunatatita. S-a cerut firmei care a realizat lucrarea sa execute remedierile. In urma refuzului acesteia, primaria va executa remedierile pe cheltuiala constructorului, folosind sumele aferente garantiei de buna executie”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Incuboxxul construit cu policarbonat din Elvetia, cu sala de fitness si panou de catarare, dar si cu cantina, a fost inaugurat inca din luna aprilie a anului trecut.

Cladirea are 4 etaje, primele doua fiind destinate firmelor aflate in perioada de consolidare. Acestea au la dispozitie 24 de birouri. Celelalte doua etaje sunt destinate firmelor aflate in perioada de incubare, fiind puse la dispozitia acestora 30 de birouri. Tarifele incep de la 3,5 euro/mp pentru firmele aflate in incubare si ajung la 5 euro/mp pentru cele aflate in perioada de consolidare.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, pana in 25 iulie 2016, gradul de ocupare al cladirii Incuboxx trebuie sa fie de 43,3%, respectiv sa existe contracte incheiate cu 20 de firme.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...