Opinia Timisoarei

Revelion in fiecare seara? Ultima idee a primarului Nicolae Robu pentru speriat ciorile din Timisoara: focuri de artificii!

TIMISOARA. A testat aparate cu ultrasunete si nu l-au convins, a pus voluntarii de la Salvo sa darame cuiburile si nu vrea plase peste copaci, ca „strica aspectul”.  Acum primarul Nicolae Robu vrea focuri de artificii pentru ciorile din parcul aflat in spatele Catedralei din Timisoara.

Nu s-a gasit nicio solutie care sa se fi dovedit eficienta. Asa cum eu m-am asteptat, instalatia cu ultrasunete nu a produs efecte multumitoare. Ciorile au fost agitate de simulatorul de pasari de parada. Dupa ce nu s-au mai produs sunetele respective, s-au intors inapoi. De efect a fost distrugerea cuiburilor si va trebui sa fie o permanenta acest lucru. Incercam mai departe sa le speriem in fel si chip. Acuma eu am vazut ca multa lume a redat ca ar fi fost ideea mea sa le dam ciorilor anticonceptionale. Eu doar v-am relatat ce idei nastrusnice exista. Nu am fost eu generatorul acestei idei”, a tinut sa precizeze primarul Timisoarei.

Nicolae Robu a dezvaluit ca atunci cand pleaca de la serviciu verifica ce fac nesuferitele pasari din parcul Catedralei.

Alaltaieri seara a fost incercat dispozitivul cu ultrasunete si nu da rezultate. Nici macar nu le-a speriat prea mult, le-a agitat in schimb acel simulator de pasari de prada. Au inceput sa zboare asa speriate, dar s-au intors inapoi. Seara, in drum spre casa, am oprit masina si am verificat ce fac ciorile si erau bine mersi pe pozitii, trecuse sperietoarea. Vom mai face ceva mai inedit: focuri de artificii. E acelasi lucru cu sunetele de impuscaturi. Dar, pe langa sunetul care aduce a impuscatura, mai are si efectele luminoase care s-ar putea sa le sperie. Va fi un foc de artificii ca de obicei, dar de inaltime mai joasa, pentru ca scopul nu e sa produca efecte spectaculoase, ci ca efectele luminoase sa fie cat mai vizibile pentru ciori, sa le sperie. Nu stiu daca a mai incercat cineva asta. Doresc sa incercam tot ce ne este la indemana. A fost ideea mea, da. E de ras ca a trebuit sa ajungem sa ducem un razboi cu ciorile. Asta e Timisoara de astazi. Avem doua alternative: sa convietuim cu ele si sa le lasam sa ne agreseze in continuare si sa ne mai ia si alte zone din oras, pentru ca acel parc a fost deja acaparat de ciori, sau sa pornim acest razboi cu ciorile, oricat ar fi de ridicol„”, a declarat joi primarul Nicolae Robu.

Nu se stie deocamdata cand se vor organiza sesiunile de focuri de artificii in centrul Timisoarei.

CITESTE SI: Primaria Timisoara sperie ciorile de Halloween! Avem aparat anti-ciori in Parcul Catedralei, care imita sunete ale pasarilor de prada. Nu s-a renuntat la impuscaturi

CITESTE SI: Anticonceptionale in graunte pentru ciorile de la Catedrala? NU, spune primarul Nicolae Robu, care vrea impuscaturi! Ce vor pati pasarile?

 

Exit mobile version