Opinia Timisoarei

Reusita a medicilor timisoreni! O fetita de 9 ani poate sa se joace si sa mearga la scoala, dupa un an de cosmar

In urma cu un an o fetita de de 9 ani a suferit un accident soldat cu o fractura la picior, care nu s-a vindecat. Fetita nu a mai putut avea o viata normala pana acum, cand medicii timisoreni i-au redat bucuria copilariei.

O banala cazatura, la joaca, s-a dovedit pentru fetita in varsta de 9 ani inceputul unor chinuri indelungate. Ea s-a ales cu o fractura, dar parintii nu si-au dat seama cat de grava este starea ei decat la cateva zile dupa accident, cand deja nu mai putea calca pe piciorul ranit. In plus, fetita sufera si de o boala congenitala (boala Recklinghausen), care afecteaza metabolismul osos si face foarte dificila vindecarea fracturilor.

Din cauza fracturii care nu se mai vindeca, pe gamba micutei a aparut o pseudartroza, o anomalie asemanatoare unei articulatii, care nu-i mai permitea sa calce pe piciorul bolnav. Pana la urma, fetita nu a mai putut nici macar sa mearga la scoala.

Medicii care au consultat-o acum – dr. Radu Iacob (Clinica de Chirurgie Pediatrica Louis Turcanu), dr. Jenel Patrascu (Clinica ortopedie II) si dr. Mihai Ionac (Clinica de Chirurgie Vasculara si Microchirurgie Reconstructiva) – au ajuns la concluzia ca cea mai buna sansa de vindecare era un transplant osos microchirurgical.

Interventia chirurgicala, extrem de complexa, a fost realizata si a durat aproape sase ore. Vasele de sange care au trebuit reconectate au avut diametru de sub un milimetru, asa incat doctorii au avut o sarcina dificila. Operatia s-a incehiat insa cu succes si, datorita tehnicii aplicate, fetita va putea sa mearga, din nou, la doar patru saptamani dupa operatie.

Exit mobile version