Opinia Timisoarei

RETIM da startul campaniei de colectare a deseurilor periculoase in mai multe localitati din Timis

TIMIS. RETIM Ecologic Service SA si ADID Timis deruleaza in perioada 03 octombrie – 29 noiembrie 2019 campania de colectare a deseurilor periculoase in Zona 0 – Timis – zona care include localitatile: Lugoj, Buzias, Recas, Balint, Bara, Bogda, Boldur, Brestovat, Cheveresu Mare, Costeiu, Criciova, Darova, Gavojdia, Ghizela, Nadrag, Nitchidorf, Racovita, Sacosu Turcesc, Secas, stiuca, Topolovatu Mare, Victor Vlad Delamarina, Belint.

Deseuri periculoase sunt: ambalaje care contin reziduri de substante periculoase sau sunt contaminate cu substante periculoase, ambalaje metalice care contin o matrica poroasa solida formata din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanti, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in alta parte), materiale de lustruire si imbracaminte de protectie contaminate cu substante periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi si rasini cu continut de substante periculoase; baterii si acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii si acumulatori nesortate continand aceste baterii, solventi, acizi, alcali, uleiuri si grasimi, altele decat cele comestibile, detergenti cu continut de substante periculoase, butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu continut de substante periculoase, deseuri din lemn cu continut de substante periculoase, pesticide, deseuri de vopsele si lacuri cu continut de solventi organici sau alte substante periculoase.

ATENTIE! Deseurile voluminoase si periculoase se pastreaza in gospodarie pana in momentul depunerii voluntare la punctul de colectare si nu se depun pe domeniul public in afara programului de colectare.

AICI puteti vedea lista completa cu datele de colectare a deseurilor periculoase si locurile in care acestea trebuie depozitate pentru colectare.

Exit mobile version