Opinia Timisoarei

Reteta traditionala de turta dulce, pentru masa de Craciun

TIMISOARA. Nelipsita de pe masa de Craciun, dar tot mai putin preparata de gospodine in casa, turta dulce a devenit una dintre delicatesele care se cumpara de la supermarket sau cofetarie. Exista insa alternative. Iar cine respecta reteta pas cu pas se va bucura apoi de un deliciu.

CITESTE SI: Sarmale delicioase, preparate dupa reteta traditionala, numai bune de pus pe masa de Craciun

CITESTE SI: Bunatati pentru Craciun. Reteta clasica de racituri, piftie sau cotoroage, numai bune de servit in zile de sarbatoare 

Banatul este una dintre cele mai bogate zone ale tarii in privinta retetelor ce s-au pastrat din mosi stramosi. Iar in aceasta perioada a anului, cand gandul iti zboara mai mult ca oricand la familie si mesele imbelsugate in jurul carora toata lumea petrece, preparatele traditionale, facute in casa, sunt reteta pentru o sarbatoare reusita.

Iata, mai jos, reteta traditionala de turta dulce, numai buna de pus pe masa de Craciun!

Ingrediente

1 pahar miere, 3 oua, 200 grame zahar, 2 pahare si trei sferturi de faina, 3 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara, 1 praf de cuisoare, coaja de lamaie, unt

Mod de preparare

Se freaca bine mierea cu zaharul intr-un vas, pe foc mic, pana se topesc. Se ia de pe foc, se adauga cate un ou intreg, cate o lingura cu ulei si cate putina faina, pana cand se termina toate. Se adauga scortisoara, zaharul vanilat, praful de cuisoare si coaja de lamaie.
Se unge o forma cu unt, se presara cu faina si se toarna in ea compozitia, apoi se pune in cuptor sa se coaca. O alta varianta este sa formam mici sfere in mana sau orice alt model, pe care apoi le punem in tava la copt. Se pot adauga si nuci taiate bucatele.

 

Exit mobile version