Opinia Timisoarei

Restrictiile dure pentru limitarea pandemiei in Romania ce vor fi analizate: Certificatul verde COVID, telemunca, reducerea deplasarilor. Sedinta la Palatul Cotroceni

Presedintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la Palatul Cotroceni, responsabilii in gestionarea pandemiei si a anuntat clar ca se pregatesc restrictii dure pentru limitarea raspandirii virusului.

CITESTE SI: Profesorul Razvan Chereches: Suntem in punctul in care mai exista o singura solutie – lockdown-ul total

Seful statului a spus clar ca se impun cat mai curand masuri care sa duca la stavilirea pandemiei, data fiind transmiterea comunitara extinsa a tulpinii Delta care face ca cifrele sa fie din ce in ce mai alarmante.

Este alarmanta lipsa de actiuni concrete din partea autoritatilor si cifrele de astazi confirma, din pacate, ca nu s-a facut ceea ce ar fi trebuit pana acum. Am decis sa convoc maine o sedinta cu toti responsabilii guvernamentali implicati in gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor masuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua in acest moment raspandirea infectarilor (…) in acelasi timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare masuri urgente care sa stopeze transmisia comunitara intensa si este nevoie de ele acum. Fie ca vorbim de Certificatul verde adoptat in regim de urgenta de catre Parlament sau de alte masuri capabile sa reduca pe termen scurt mobilitatea si interactiunea umana, nu trebuie sa mai pierdem nicio clipa in a le asuma si pune in aplicare, indiferent cat de nepopulare ar parea. Orice zi pierduta sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toti, ca societate”, a declarat, marti seara, presedintele.

Administratia Prezidentiala nu a transmis detalii cu privire la intalnire, nici cine va participa.

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, marti seara, ca masurile care vor fi implementate de catre Guvern vor fi propuse de catre specialisti si s-a referit la impunerea certificatului verde in toate institutiile publice, reducerea deplasarilor si permiterea telemuncii, acolo unde acest lucru este posibil.

Marti, Romania a inregistrat cel mai negru bilant de la debutul pandemiei: 18.863 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, 574 de decese si 1.805 pacienti cu COVID-19 la ATI.

Exit mobile version