Opinia Timisoarei

Reprezentantii Primariei Timisoara vor curata orasul de graffiti. Afla ce sistem inovativ vor folosi!

TIMISOARA. Adio, mazgalituri pe cladirile si gardurile din Timisoara! Reprezentantii Primariei Timisoara le-au pus gand rau celor care umplu orasul de „arta” lor si deseneaza graffiti pe garduri si cladiri.

Zilele trecute a fost testat un dispozitiv de curatare cu gheata carbonica. In doar cateva clipe, acesta lasa curat orice perete mazgalit de tinerii „talentati” din Timisoara, care dau frau liber imaginatiei si scriu tot felul de mesaje prin oras.

Este vorba despre un sistem de curatare cu gheata carbonica. Ni s-a facut o prezentare de catre o firma germana. Este un sistem usor si ieftin, urmeaza sa primim oferta pe metru patrat. Am discutat cu reprezentantii firmei despre ce tip de combustibil se foloseste, este chiar gheata cumparata din supermarket. Functioneaza la o presiune foarte mare, practic elibereaza vapori de apa foarte rece, la minus 90 de grade Celsius. Curatarea se face rapid si usor, a fost impresionanta demonstratia pe multe din suprafete, am facut-o la Gradina de Vara”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Problema este ca sistemul nu se va putea folosi pe cladirile istorice acoperite cu graffiti, deoarece exista riscul ca tencuiala sa pice foarte usor, acestea nefiind renovate.

Reprezentantii Primariei Timisoara asteapta momentan oferta de la firma germana si mai apoi vor stabili cum vor achizitiona sistemul. „Va fi complicat sa-l cumparam, pentru ca ar fi nevoie de oameni angajati. Vrem sa stabilim momentan costurile. Este posibil sa facem un contract cu o firma, daca suma depaseste 15.000 de euro va fi nevoie de licitatie”, a mai explicat Diaconu.

Edilul crede ca tehnologia inovativa este cea mai potrivita si spune ca s-a folosit si in Sibiu, fiind un sistem foarte agreat in Germania si Austria.

Exit mobile version