Opinia Timisoarei

Reprezentantii elevilor vor examen de Bacalaureat diferentiat. Si la limba romana!


TIMISOARA. Limba romana este prea grea pentru multi absolventi de liceu. Consiliul National al Elevilor pune rezultatele slabe ale examenului national din aceasta vara pe seama calitatii scazute a actului educational. Ei vor subiecte diferentiate la Bacalaureat, inclusiv la limba romana!

Rezultatele evaluarii examenului national de bacalaureat de anul acesta confirma nevoia introducerii subiectelor de tip diferentiat in functie de profil si filiera, inclusiv la limba si literatura romana. Bacalaureatul diferentiat ar asigura sanse egale elevilor, in ceea ce priveste evaluarea in functie de programa si curriculumul profilului pe care il urmeaza”, sustine Roxana-Elena Szogi – vicepresedinte Consiliul National al Elevilor si eleva la Colegiul National „C.D. Loga” din Timisoara.

Consiliul National al Elevilor doreste sa traga un semnal de alarma in randul cadrelor didactice, in vederea stimularii elevilor pentru pregatirea examenului final, astfel incat toti elevii care sunt admisi pentru a sustine examenul de bacalaureat, sa il promoveze cu o medie care sa reflecte valoare cunostintelor acumuate pe parcursul anilor de liceu”, este pozitia oficiala a reprezentantilor elevilor.

Bineinteles, reprezentantii CNE nu uita nici de colegii lor care nu s-au pus din timp cu burta pe carte. Ei sustin ca, avand in vedere gradul de dificultate progresiv al subiectelor, elevii ar trebui sa trateze cu seriozitate, responsabilitate si maturitate pregatirea examentului national de bacalaureat.

Exit mobile version