Opinia Timisoarei

Regulament pentru cantaretii stradali din Timisoara. Dominic Fritz: Fiecare isi pune ce vrea, trebuie sa avem o claritate in spatiul public

TIMISOARA. La Timisoara se va schimba regulamentul pentru menestrelii care coloreaza atmosfera din centrul orasului. Primarul Dominic Fritz nu mai vrea ca cei care vand baloane sa isi ridice autorizatii cum ca ar canta in Piata Victoriei, de exemplu.

CITESTE SI: Ceea ce ati facut, cu ajutorul unor autoritati locale fara responsabilitate si discernamant, este cea mai grava forma de incalcare a democratiei si respectului unei comunitati. Mesajul HORECA din Timisoara pentru Raed Arafat

Eu nu am discutat despre aceasta tema. Stiu ca pana acum multi aveau autorizatie de cantareti stradali, desi au vandut baloane. Avem nevoie de un regulament clar de comert stradal, de un regulament pentru muzica stradala si foarte probabil cazul de care spuneti este pe baza regulamentelor existente, care va trebui sa fie prelucrate„, a declarat primarul Dominic Fritz.

Edilul a adaugat ca isi doreste o „claritate” in spatiul public.

Va trebui sa ne asiguram si in privinta capitalei culturale cum vrem sa ne prezentam, nu putem sa avem peste tot, fiecare isi pune ce vrea, ci trebuie sa avem o claritate in spatiul public, inclusiv a activitatii stradale„, a mai declarat Dominic Fritz. Acesta nu a precizat cum anume vede schimbarea si nici daca aceasta ar avea vreo legatura cu armonia cantarilor stradale sau doar cu impostorii.

Menestrelii au aparut in centrul Timisoarei, odata cu transformarea acestuia in spatiu pietonal. Fostul primar, Nicolae Robu, a incurajat aceste activitati si a organizat in trecut chiar si un festival al cantaretilor stradali.

Exit mobile version