Opinia Timisoarei

Regionalizarea de la centru, varianta PSD: judetul Hunedoara se desparte de Regiunea Vest! Banatul ramane lipit de Arad

Proiectul regionalizarii continua sa produca surprize, iar puterea joaca ping-pong cu judetele Romaniei. Ultima varianta a regionalizarii avansata de premierul Victor Ponta prevede 10 regiuni in loc de 8 si unele surprize.

Potrivit hotnews.ro, liderii PSD intruniti ieri la sedinta Compitetului Executiv, au transat o serie de dispute interne inte baronii locali pentru sefia regiunilor. La finalul sedintei, premierul a anunta ca PSD va sustine o varianta in 10 regiuni, fata de varianta initiala in 8 regiuni.

Potrivit planului avansat de Ponta, judetul Hunedoara nu va mai face parte din regiunea Vest! Acesta a fost lipit de nou-infiintata Regiune Sibiu, alaturi de judetele Alba si Sibiu. Motivul pentru care s-a propus varianta unei noi regiuni cu capitala la Sibiu este pentru a transa rivalitatea dintre acest oras si Brasov. In schimb Regiunea Vest va fi constituita doar din judetele Timis, Caras-Severin si Arad.

In capatul opus al tarii, se infiinteaza regiunea Dobrogea in granitele istorice, o noutate fata de proiectul initial al regiunilor de dezvoltare constituite dupa criterii geografice si socio-economice.  Vrancea – Galati (Moldova) si Buzau – Braila (Muntenia) vor forma Regiunea Sud-Est cu capitala la Focsani.

Mai multe detalii AICI.

Exit mobile version