Opinia Timisoarei

Referendum pentru demiterea lui Nicolae Robu! Un timisorean a lansat o petitie online si strange semnaturi

TIMISOARA. Timisorenii sunt invitati, pe un site care a aparut miercuri, sa spuna daca il mai vor sau nu primar al Timisoarei pe Nicolae Robu. Acest lucru se intampla dupa numai un an de mandat al actualului edil. Actiunea vine dupa ce primarul nu a onorat promisiunile facute alegatorilor in campania electorala de anul trecut si, mai mult, propune proiecte aproape imposibil de realizat, pentru care nici nu are habar de unde ar putea face rost de bani. Cum ar fi introducerea liniilor de cale ferata in subteran si darea in folosinta a unei linii de metrou in Timisoara. La acestea se adauga populistele gratuitati pentru toata lumea pe mijloacele de transport in comun in urmatorii ani sau imbogatirea peisajului urban al Timisoarei cu palmieri ce se vestejesc de mai bine de doua saptamani in buricul targului.


Pe site se face referire la Legea Referendumului si sunt prezentate si procedurile de demitere pentru primar.

In plus, initiatorul isi motiveaza actiunea prin aceea ca un primar care nu are o viziune adevarata si proiecte realiste trebuie sa plece inainte de incheierea mandatului. Iar pentru aceasta, timisorenii care se simt inselati in asteptarile lor de catre Nicolae Robu au posibilitatea sa faca ceva concret pentru a-si exprima nemultumirea.

Cum toti stiim orasul nostru continua intr-un trend descendent. Pentru asta majoritatea dintre noi considera ca responsabilitatea principala o are domnul primar Nicolae Robu. Deoarece noi am fost primi care am scapat din comunism este timpul sa ne aducem cu toti aminte de acele vremuri si de sacrificiile facute de cei care au participat la Revolutie, este timpul sa le dovedim ca tot ce au facut pentru noi va avea si un rezultat. Nu putem lasa un oras precum Timisoara in conditiile actuale, fara o viziune adevarata, fara o conducere adevarata si fara proiecte realiste. Pentru asta consider si sper sa existe si altii care considera la fel ca avem nevoie de un alt Primar. Pentru a organiza un referendum este nevoie ca macar odata sa fim cu toti uniti, conform Legea nr. 286/2006 pentru modificarea si completarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 este nevoie ca cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot sa solicite acest lucru”, se arata, pe site-ul stoprobu.wordpress.com. Administratorul isi cere scuze pentru eventualele greseli de scriere ori de gramatica, manat probabil de dorinta de a castiga timp si adepti cat mai grabnic.

Mai mult decat atat, timisorenii pot semna deja petitia de demitere a primarului.

Initiatorul actiunii si administratorul site-ului precizeaza ca, odata ce se vor aduna iscaliturile a 25% din populatia cu drept de vot din Timisoara, va depune copii dupa ele la Prefectura Timis si Consiliul Judetean, institutii care, potrivit aceluiasi initiator, ar urma sa faca demersurile necesare pentru organizarea unui referendum local prin care alegatorii sa isi poata exprima optiunea prin vot cu privire la ramanerea ori indepartarea lui Nicolae Robu din functia de primar al Timisoarei, functie castigata in urma alegerilor din 10 iunie 2012.

Semneaza petitia AICI!

SPUNE-TI SI TU PAREREA LA SONDAJUL DE MAI JOS!

[poll id=”404″]

 

Exit mobile version