Opinia Timisoarei

Recuperatorii de la ‘Urban si Asociatii’, acuzati de amenintare si santaj

Un om de afaceri are in vedere sesizarea Parchetului Timisoara in legatura cu modul agresiv in care firma de avocatura „Urban si Asociatii” din judetul Ilfov intelege sa-si desfasoare activitatea de colectare si recuperare a creantelor, dupa ce a primit o scrisoare de tip amenintare prin care este instiintat ca daca nu-si achita datoria in cel mai scurt timp i se va confisca toata averea.

„Este vorba despre un debit catre un fost partener de afaceri de 3.492 de lei, pe care l-am preluat cand am devenit directorul si administratorul societatii comerciale. Zilele trecute am primit o scrisoare de la firma Urban si asociatii in care sunt somat sa rezolv problema in cel mai scurt timp, altfel ma expun confiscarii averii. Modul in care este redactata aceasta adresa este extrem de agresiv, iar amenintarea este aproape explicita!”, ne-a declarat omul de afaceri ajuns in vizorul justitiar al recuperatorilor de la Urban.

Astfel, intr-un iures revendicativ extrem de amenintator, „campionul recuperarilor”, dupa cum se autocaracterizeaza, patronul Urban prezinta toata gama de metode la care va recurge daca nu primeste banii.

„Vom solicita Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara confiscarea extinsa a averii numitului administrator al societatii, valoarea bunurilor dobandite de acesta intr-o perioada de cinci ani inainte si daca este cazul dupa momentul savarsirii infractiunii (de cand un debit neachitat la timp constituie o infractiune? n.r.), urmand ca la verificari sa fie inclusi ascendentii, descendentii, fratii si surorile, copiii acestora, sotia, precum si persoane devenite prin adoptie”, se mentioneaza in scrisoarea buclucasa.

Chestionati asupra metodelor intempestive de solutionare a dosarelor reprezentand anumite debite, reprezentantii Urban si Asociatii ne-au explicat ca acesta ar fi un ton amiabil.

„Eu lucrez aici de maxim o luna, am mai avut discutii cu clientii, dar niciodata nu am patit sa fiu avertizata ca va fi sesizat Parchetul pentru infractiunea de amenintare in baza contractului de mandat cu clientul nostru, trebuie sa recuperam acei bani. Nu a fost vorba de nici o amenintare sau santaj, ci doar despre o formulare standard prin care anuntam ca vom recurge la toate mijloacele legale pentru a recupera banii. Daca nu ne vom intelege pe cale amiabila, vom apela la instanta de judecata si la ajutorul unui executor judecatoresc”, ne-a lamurit Oana Radu, de la Urban si Asociatii, convinsa, din lecturile sale prin cartile de Drept, ca neplata unui debit la termen se numeste inselaciune.

Exit mobile version