Opinia Timisoarei

RECORD mondial stabilit de un timisorean! Ce performanta a reusit?

TIMISOARA. Un antrenor de la Universitatea de Vest din Timisoara stabileste un nou record mondial la zbor cu motoparapanta in subteran! Performanta remarcabila in domeniul zborului a fost stabilita de timisoreanul Ionut Rites, antrenor al Sectiei de Motoparapanta a CS Universitatea de Vest din Timisoara.

Ionut Rites si Adrian Buzan (Asociatia Sportiva Phoenix Club 89) si-au doborat propriul record mondial cu motoparapanta stabilit in 2009, in Salina Slanic Prahova, Sala Mihai, cand au zburat la o adancime de 140 m. De aceasta data, cei doi au evoluat in aceeasi salina, dar in Sala Unirea, la o adancime de 208 m, cu o distanta de zbor neintrerupt de aproximativ 4 km, ocazie cu care cei doi piloti au zburat simultan.

Aceasta este a doua reusita de zbor a celor doi piloti in spatiu inchis, unica in lume, durata zborului fiind de aproximativ 12 minute.


Precedentul record mondial al celor doi a fost inscris in Cartea Recordurilor „World Record Academy” din Statele Unite ale Americii, urmand, se spera, o reomologare.

Va reamintim ca UVT a infiintat in 2014 un club sportiv sub umbrela caruia tinerii isi pot desfasura activitatea pe mai multe ramuri, dintre care mentionam: gimnastica, handbal, karate, arte martiale, natatie, rugby, volei, tir sportiv, sah, badminton, aeronautica.

Ne-am dorit sa oferim cat mai multe optiuni de practicare a sportului de performanta. Astfel, pe langa parteneriatele cu diverse echipe, dovedite deja ca fiind eficiente, am adus aproape de Universitate profesionisti, sub umbrela Clubului Sportiv, pentru a genera rezultate remarcabile. Dovada sta si reusita colegului nostru, Ionut Rites. Il felicit si ii doresc ca studentii sa-i calce pe urme”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Performanta a fost stabilita in cadrul actiunii „Zbor in adancuri” organizata de catre Asociatia „invata sa inveti” si „Centrul de Strategii Aplicate”, in parteneriat cu SC Salrom SA.

Exit mobile version