Opinia Timisoarei

Record istoric pe Aeroportul Traian Vuia din Timisoara. Cel mai mare numar de pasageri pe zborurile charter, in luna iunie. Destinatiile favorite

TIMISOARA. Record istoric al numarului de pasageri pe zborurile charter operate de pe Aeroportul International Timisoara, in luna iunie. Numarul de pasageri a fost mai mare cu 37% fata de cea mai buna luna iunie de pana acum, din toate timpurile.

In primele 6 luni din 2023, cresterea pe cursele charter a fost de 16,8 procente, raportata la oricare perioada similara din istoria aeroportului, cu o medie de 162 de pasageri/cursa. Prin compartie cu anul 2019, an de referinta pentru aviatie, numarul de pasageri pe cele 221 de curse charter a fost mai mare decat dublu, cresterea fiind de 130%.

Antalya a deschis topul destinatiilor favorite. Locul 1 ca optiune de vacanta a inregistrat un total de 13.680 de pasageri in luna iunie. Pe locul 2, Hurghada a totalizat 10.185 de pasageri, iar locul 3, Monastir, destinatie intrata in top cu un total de 3.784 de pasageri, a surclasat Creta, care facea parte pana anul trecut din preferintele de vacanta ale celor care plecau din Aeroportul International Timisoara.

Restul destinatiilor, in ordinea numarului de pasageri sunt: Creta, Rhodos, Zakynthos, Palma de Mallorca, Peloponez, Skiathos, Hammamet. Peloponez, noua destinatie de vacanta operata din acest sezon estival, a avut cel mai bun grad de incarcare pe zboruri, de 97%.

Vacanta continua si cursele charter isi iau zborul de la Timisoara spre destinatiile insorite in fiecare zi. Ne bucuram ca tour-operatorii au venit cu oferte inspirate si atractive, spre locuri cu mare si soare, legate de Timisoara pe calea aerului, pentru care inca exista multe optiuni, inclusiv cu oferte last minute.

 

Exit mobile version