Opinia Timisoarei

Recensamant al copacilor din Timisoara. Fiecare arbore va fi inregistrat intr-o aplicatie

TIMISOARA. Copacii plantati pe strazile din Timisoara vor fi numarati si inregistrati intr-o… aplicatie in care se va putea vedea din ce specie fac parte, dar si anul in care au fost plantati. Astfel, primarul orasului spera ca oamenii sa ‘inteleaga’ de ce primaria pe care o conduce taie arbori cu atata strasnicie.

CITESTE SI: A fost stabilita solutia pentru conexiunea Centurii Sud de la Timisoara cu Drumul Boilor. Se amenajeaza un sens giratoriu 

In lipsa unui Registru al Spatiilor Verzi actualizat, edilul nu precizeaza cum anume si cine va face numaratoarea si inregistrarea copacilor si ii… indeamna pe timisoreni sa isi aminteasca felul in care aratau unele strazi pe care s-a intervenit recent.

O sa vedeti ce plan am. Lucram la o aplicatie in care cream o baza de date. Fiecare copac va fi inventariat: ce soi, cand a fost plantat. Va indemn, stimati concitadini, sa va intrebati cum era pe Calea Sever Bocu si cum e acum, dupa ce am facut largirea, cu aliniamente de copaci, cum era pe Demetriade, pe Popa Sapca unde acum sunt mult mai multi copaci. O sa vedeti dezvoltarea peste timp pentru ca terenul este foarte bun, iar acele case care nu se justifica acolo, vor fi cumparate de dezvoltatori care vor ridica cladiri mai inalte si mai frumoase. Apoi pe Bratianu, de la BNR la Liceul MIU si pana la Primarie, apoi pe Michelangelo, pana la pod, apoi pe Parvan, Coposu, Strada Cluj, Aries, Podeanu, se vedem cum e acolo. Lucrurile sunt foarte clare pentru orice persoana care isi propune sa fie lamurita. Restul sunt discutii politicianiste„, a declarat primarul.

Drept justificare ca s-au retezat multi arbori in oras, edilul spune ca in raportul sau de activitate sunt cifre gresite in privinta taierior de copaci din Timisoara in 2019 si ca in unele cazuri lastarisul crescut necontrolat pe unele terenuri ar fost notat ca fiind…. copaci.

Apropo de copaci, raporturile primarului, asa se cheama, pe toti anii acestia, la sectiunea Mediu au fost intocmite cu o superficialitate pe care eu nu am remarcat-o. Nu am cum sa ma ocup ca primar sa vad cati copaci s-au plantat. Se vede ca atunci cand nu ma implic personal in ceva… veti vedea clarificarile pentru ca am intervenit si am cerut celor de la Mediu sa imi explice acele bazaconii. Va inchipuiti ca au fost taiati atatia copaci cati scrie acolo? Vreau sa vad locatiile unde s-au taiat atatia copaci. Este inadmisibil sa ramana un asemenea neadevar. Realitatea in privinta taierilor este alta. In zona Casa Tineretului, unde este o fundatie abandonata, acolo s-a ajuns la o vegetatie spontana la o salbaticie care nu onoreaza orasul si am dat dispozitii de asanare. Cand s-a intervenit era o vegetatie spontana. Au fost taiati, cei care au facut treaba asta au notat copaci taiati. Noi suntem plantatori prin excelenta, nu taietori de copaci. Eu chiar iubesc copacii si nu cerd ca s-au plantat vreodata in instorie mai mult copaci decat in aceasta perioada. Veti vedea adevarul in curand. Intervenim repetat in astfel de locatii care sunt tara nimanui si facem asemenea asanari. (…) Cei care au intocmit raportul au ajuns la nu stiu cate sute de copacii. Nu e spatiu verde, nu e o vegetatie care este intretinuta acolo. Asa se explica acel numar mare de arbori care apar ca fiind taiati in acesti an. Asta e realitatea care e demonstrabila, asum„, a declarat primarul.

Exit mobile version