Opinia Timisoarei

Reactie dura a lui Sorin Grindeanu, dupa ce hocheistii romani au cantat imnul Tinutului Secuiesc la Campionatul Mondial: Ca timisorean, inteleg perfect ce inseamna sa traiesti intr-o comunitate multietnica, in care toata lumea e respectata. Nu pot insa sa tolerez acest gest infam. Este un afront si o lipsa nerusinata de respect fata de Romania, fata de romani si fata de tricolor

Nationala de hochei a Romaniei este in centrul unui scandal, dupa ce inaintea partidei cu Ungaria de la Campionatul Mondial din Slovenia, majoritatea componentilor lotului au cantat imnul Tinutului Secuiesc alaturi de maghiari.

CITESTE SI: Ziua Europei sarbatorita cu defilare militara, dresaj de caini, muzica si costume populare in Piata Libertatii, la Timisoara. Video 

Doar trei dintre hocheisti nu s-au alaturat colegilor din echipa, majoritatea romani de etnie maghiara.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a reactionat dur in urma evenimentului si cere sanctiuni dure.

Ca timisorean, ințeleg perfect ce inseamna sa traiesti intr-o comunitate multiculturala si multietnica, in care toata lumea este respectata. Nu pot insa sa ințeleg si sa tolerez gestul infam al hocheistilor din naționala Romaniei care au cantat asa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. Este un afront si o lipsa nerusinata de respect fața de Romania, fața de români si fața de tricolor. Si sper ca lucrurile sa nu ramâna nepedepsite. Cer Federatiei Romane de Hochei, Ministerului Sportului si tuturor celorlalți factori responsabili sa ia masuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni dupa acest gest incalificabil. Cine nu respecta România nu are ce cauta in rosu, galben si albastru! Pentru noi aceste culori inseamna totul!

PS: Respect celor trei jucatori ROMANI care s-au dat la o parte si nu au participat la aceasta mascarada„, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Pe gheata, Romania a fost invinsa cu 2-4 de Ungaria si a retrogradat din Divizia I mondiala (al doilea esalon ca valoare).

Foto: ziare.com, prosport.ro

Exit mobile version