Opinia Timisoarei

Reactia presedintelui CJT Alin Nica dupa ridicarea carantinei: Fac apel catre Primaria Timisoara si Prefectura sa prezinte un plan coerent si inteligent de masuri impotriva COVID-19

TIMISOARA. A fost ridicata carantina la Timisoara si in comunele Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua, in sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta de sambata seara, dupa ce s-au inregistrat 20 de voturi pentru, 9 voturi impotriva si 9 abtineri. Printre acestea din urma si primarul Dominic Fritz. Cum nu s-au intrunit 2/3 din voturi pentru, carantina va fi ridicata incepand cu ora 0.00 a zilei de luni, 22 martie.

CITESTE SI: Se ridica carantina la Timisoara, dar si in Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis 

Presedintele Consiliului Judetean Timis, cel care a fost de la bun inceput impotriva luarii acestei masuri, a subliniat ca decizia de CJSU nu e un moment de bucurie, in conditiile in care in tot acest rastimp copiii si parintii au fost supusi unui nou stres, iar pierderile financiare au fost insemnate.

Alin Nica a solicitat primariei si prefecturii sa vina cu masuri concrete, coerente si inteligente pentru stavilirea raspandirii coronavirusului.

În această seară, în CJSU Timiș a fost eliminată măsura nedreaptă a carantinării Timișoarei și a zonei periurbane. Deși am luat poziție fermă împotriva carantinei formale și inutile, și acum, și în urmă cu 2 săptămâni, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristețe și multă părere de rău pentru stresul pus pe copii și părinți, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în crestere.
Însă e important să privim spre viitor. Distanțarea fizică trebuie respectată, iar purtarea măștii și regulile de igienă tratate cu cea mai mare seriozitate. Vă încurajez să vă vaccinați și să respectați restricțiile rămase în vigoare. Nu sunt adeptul amenzilor, cred în respectarea din convingere a regulilor, iar aceasta este o ocazie să arătăm că timișorenii nu au nevoie de amenințări ca să respecte măsurile legale.
Pe lângă apelul către voi, cetățenii, fac apel și către Primăria Timișoara și Prefectură, să prezinte un plan coerent și inteligent de măsuri împotriva Covid-19. Eu sunt disponibil, ca întotdeauna, pentru colaborare interinstitutională și ajutor, acolo unde este nevoie„, a transmis Alin Nica, presedintele CJT pe pagina sa de Facebook dupa sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis.

CITESTE SI: Dominic Fritz justifica abtinerea la votul legat de prelungirea carantinei la Timisoara acuzand… un vot politic 

CITESTE SI: Elevii din clasele primare se intorc la scoala fizic, la Timisoara, dar si in Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua. Cei de a VIII si a XII-a in sistem hibrid. Se sustine si simularea Bacalaureatului 

Exit mobile version