Opinia Timisoarei

Reactia neasteptata a primarului Nicolae Robu in scandalul uciderii cainilor fara stapan din adapostul Danyflor de la Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce a dat o dispozitie prin care cainii maidanezi pe care nu-i vrea nimeni de la Danyflor pot fi eutanasiati, primarul Nicolae Robu a primit foarte multe critici pe retelele de socializare. Astfel, ca reactia edilului a venit tot prin intermediul Facebook.

CITESTE SI: Verde la eutanasiere! Incepe UCIDEREA cainilor din adapostul Danyflor, la Timisoara!

Intr-o postare denumita „O noua provocare: cainii fara stapan„, primarul Nicolae Robu vorbeste despre faptul ca nu el a decis eutanasierea cainilor din adapostul de la marginea Timisoarei, ci este obligat sa respecte legea. Edilul nu a ratat nici ocazia de a-si ataca rivalii politici, si spune ca va adopta si el un caine fara stapan.

Iata postarea integrala a primarului pe Facebook.

O NOUA PROVOCARE: CAINII FARA STAPAN!
Asistam la o noua isterie provocata de PSD, acest partid IRESPONSABIL, care a dovedit definitiv, ca nu se poate schimba decat din rau in mai rau, ca nu e in stare sa faca decat rau Romaniei si comunitatilor locale, in toate modurile posibile: prin jaful pe care-l practica, prin incercarile de discreditare a insasi ideii de lege, prin intoxicari informationale, prin manipulare, etc. SPER CA TIMISORENII SA-L SANCTIONEZE LA VOT, intelegand, cei care l-au simpatizat si poate inca il simpatizeaza -oameni pe care eu ii respect si le respect optiunea de stanga, stiind ca si ei ma respecta si-mi respecta optiunea de dreapta si mi-au si dat votul in 2012, cum am inteles si eu cu ocazia tristei experiente numita USL, ca acest partid este nedemn de incredere, ca nu face decat rau, ca nu exceleaza decat la a-i ademeni pe oameni, pentru a se folosi apoi de suportul lor dat de ei cu buna credinta in demersurile sale total straine interesului public.
IATA ADEVARUL PRIVITOR LA CE A FACUT PRIMARUL TIMISOAREI IN PROBLEMA CAINILOR FARA STAPAN:
1. Primarul NU A DECIS si nici nu ar putea decide nimic in problema cainilor, totul fiind stabilit prin LEGE! si legea e simpla, ea spunand sec: NU POT FI CHELTUITI BANI PUBLICI pentru a tine cainii in adaposturi mai mult de 14 zile! Drept urmare, cainii neadoptati timp de 14 zile, sunt eutanasiati!
2. Ce a facut Primarul a fost doar ca SI-A iNDEPLINIT OBLIGATIA LEGALA de a stabili pentru diferite persoane din aparatul de specialitate, diferite responsabilitati. „UNDA VERDE LA EUTANASIERE” nu a dat-o Primarul, e data de LEGE! Iar PRIMARUL TIMISOAREI RESPECTA LEGEA! DOAR PSD SE VREA, IN TOATE OCAZIILE, MAI PRESUS DE LEGE!
3. Si a mai facut Primarul ceva de data aceasta nu obligat de lege, ci din proprie initiativa: A HOTARAT SA ADOPTE UN CAINE dintre cei din adapost!
CONCLUZII:
1. In Timisoara se respecta cu sfintenie -ASTA INSEAMNA IMPLICIT FARA NEGOCIERI!- legea cu privire la orice si oricine! Inclusiv cu privire la caini!
2. In Timisoara siguranta cetateanului e si ea UN LUCRU NENEGOCIABIL, dragostea si grija de oameni fiind infinit mai mari decat dragostea si grija de orice, inclusiv de caini. TIMISOARA NU SE VA INTOARCE, CATA VREME EU VOI FI PRIMAR, LA CEEA CE A FOST: UN ORAS CU CAINI PESTE TOT -MAJORITATEA IN HAITE!-, UN ORAS CU UN NUMAR MARE DE CETATENI MUSCATI ZILNIC, UN ORAS IN CARE SA SE AIBA FRICA DE A IESI PE STRAZI! DIMPOTRIVA, VOM CONTINUA CE AM iNCEPUT PANA CAND TIMISORENII CEI MULTI -CEI IN SLUJBA EXCLUSIVA A CARORA NOI SUNTEM!- VOR AVEA MOTIVE SA SE DECLARE MULTUMITI !
3. Evident, ca om rational ce sunt, ca iubitor de natura, de tot ce-i viu, de caini in special -fapturi atat de frumoase!-, imi doresc ca asigurarea sigurantei cetateanului sa nu incumbe eutanasierea. Dar daca iubitorii de caini, dincolo de vorbe, nu-si asuma responsabilitati si nu depun eforturile concrete pe care le presupune solutionarea problemei, SE AJUNGE, INEVITABIL, PRIN PREVEDERILE LEGII, LA EUTANASIERE!
4. Multumesc asociatiilor Pet Hope si NetAP care s-au implicat de facto alaturi de Primarie, sterilizand pana acum 750 de caini! E NEVOIE DE LA TOATA LUMEA DE FAPTE, NU DE VORBE GOALE!
5. Nu fac apel la responsabilitate catre PSD si catre presa nepresa acolita si nici la carcotasii de profesie, pt ca e un lucru stiut de mult, de oricine: de unde nu-i, degeaba ceri!

Intre timp, timisorenii se mobilizeaza pe Facebook unde pun la cale un miting de protest in fata Primariei Timisoara. Miscarea e anuntata pentru miercuri de la orele 20.00.

Exit mobile version