Opinia Timisoarei

Reactia medicilor de la Spitalul Municipal Timisoara, dupa ce colegul lor Octavian Mazilu a fost arestat preventiv pentru spaga

TIMISOARA. Colegii medicului Octavian Mazilu, arestat preventiv miercuri pentru luare de mita de catre judecatorii Tribunalului Timis, iau atitudine.

CITESTE SI: Judecatorii au decis: Medicul Octavian Mazilu de la Spitalul Municipal Timisoara, acuzat ca a luat spaga, merge in Arestul Politiei pentru 30 de zile

Acestia transmit ca se desolidarizeaza de practicile care nu fac cinste profesiei de doctor si dau asigurari ca ceea ce s-a intamplat cu seful Sectiei de Chirurgie Generala Oncologica este un caz izolat.

Lupta pentru viata si respectarea drepturilor pacientilor, aceasta este misiunea noastra, a medicilor si a tuturor angajatilor din Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara.

Colectivul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara regreta si se desolidarizeaza de toate practicile care nu fac cinste nobilei profesii medicale.

Intotdeauna, prin toate politicile si proiectele noastre am pozitionat pacientul precum si accesul neconditionat la servicii medicale de înalta performanta în centrul atentiei noastre, personalul fiind instruit permanent in respectarea drepturilor pacientului, deontologiei profesionale si pentru neconditionarea actului medical„, transmite conducerea Spitalului Municipal Timisoara.

Va reamintim, miercuri, medicul Octavian Mazilu, fost manager al unitatii medicale, acum sef al Sectiei de Chirurgie Generala Oncologica si profesor in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara, a fost arestat preventiv pentru urmatoarele 30 de zile de catre judecatorii Tribunalului Timis. Aceasta dupa ce marti a fost ridicat din cabinetul sau din spital, in urma unui flagrant pus la cale de procurori si politistii de la Directia Generala Anticoruptie. Medicul luase spaga 300 de lei de la o pacienta pentru a o programa la o operatie.

Anchetatorii spun ca doctorul Octavian Mazilu a luat de 25 de ori mita de la pacienti si apartinatori in ultimele doua luni in care a fost atent monitorizat. Sumele variau intre 100 si 2000 de lei.

În data de 31.05.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.O. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (25 acte materiale), prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen.

În fapt, s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timișoara, inculpatul M.O. ar fi primit, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 și 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, care la data de 01.06.2022 a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă a inculpatului M.O. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 01.06.2022„,  transmit reprezentantii Tribunalului Timis.

Potrivit ultimei declaratii de avere, Octavian Mazilu castiga lunar in jur de 6000 de euro din salariul de medic, cel de cadru didactic universitar si din dividende de la o firma la care era actionar.

CITESTE SI: Unul dintre cei mai cunoscuti medici din Timisoara, ridicat de politisti. E acuzat ca a luat spaga de la pacienti de cel putin 20 de ori in doua luni

 

Exit mobile version