Opinia Timisoarei

Razie in pietele din Timisoara! Politistii au blocat vanzarile in Piata de Gros din Mehala. VIDEO!

TIMISOARA. Peste 80 de politisti au descins marti dimineata in Piata de Gros din Timisoara. Oamenii legii au luat la puricat toate documentele pietarilor si au blocat activitatea vreme de mai multe ore.

Politistii au controlat fiecare comerciant, dar si fiecare masina care intra sau iesea din parcare, precum si toate documentele pentru marfa expusa spre vanzare. Au gasit si marfa abandonata, dar si marfa fara documente, cateva sute de kilograme de cartofi.

Majoritatea marfii care exista in depozitele Pietei de Gros a fost adusa din tari straine: cartofii din Belgia, rosiile din Turcia si Italia, morcovii din Serbia. La concurenta celor care isi aduc marfa de afara sunt doar cativa mici producatori banateni, care incearca sa-si vanda produsele: ceapa romaneasca si spanac romanesc.

Oamenii s-au plans politistilor ca-si pierd clientii in urma controalelor, insa oamenii legii sunt determinati sa controleze toata activitatea vreme de ore bune. Apoi sa ia la puricat alte piete.

La razii participa politistii de investigare a fraudelor, rutiera si ordine publica, dar si comisarii Garzii Financiare si reprezentantii OPC si ai Directiei Sanitar-Veterinare a Alimentelor.

____________

UPDATE: Peste 9 tone de marfa confiscate

In doar cateva ore, politistii timiseni au dat 20 de amenzi in valoare de aproape 50.000 de lei si au confiscat 9 tone de legume si fructe din piete.

Actiunea oamenilor legii continua si in cea de-a doua parte a zilei, cand politistii vor verifica cum respecta comerciantii din Timisoara legislatia in domeniul transportului animalelor vii si produselor din carne, dar si conditiile de sacrificare si comercializare.

 

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version