Opinia Timisoarei

Razboiul cu garajele din Timisoara trece in faza de demolare! Unde darama primaria primele baterii

TIMISOARA. Incepe efectiv operatiunea de demolare a garajelor ilegale din Timisoara, ridicate pe terenul primariei, printre case sau blocuri. Inca din toamna, primarul Nicolae Robu daduse o dispozitie in acest sens, insa actiunea a fost amanata pana in primavara acestui an.

Este vorba fie de garaje pentru care oamenii plateau chirie la primaria Timisoara, iar municipalitatea a decis sa le rezilieze contractele, fie de constructii in care se tin masini, dar proprietarii nu plateau vreun leu si nici n-aveau vreo autorizatie. Cert este ca toate sunt garaje aflate pe domeniul public.

Am declansat procesul de desfiintare a garajelor, mai intai in zona centrala si pe unele strazi unde vrem sa facem amenajari, cum ar fi pe strada Podeanu. Acele garaje care nu au autorizatie, vor fi desfiintate. I-am notificat pe cetateni, la cererea dansilor am amanat desfiintarea pentru primavara ca sa isi poata tine acolo lucrurile pe care le-au pregatit pentru iarna, dar a trecut iarna, acum le desfiintam. De asaptamana viitoare le desfiintam„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Potrivit unor statistici obtinute de la functionarii din Primaria Timisoara, la ultima inventariere a Directiei de Urbanism, facuta acum trei ani, in capitala Banatului existau 8.512 garaje, din care doar 5.087 au autorizatie de construire. Fara autorizatie erau 2.605 din beton si alte 820 de garaje din tabla.

Exit mobile version