Opinia Timisoarei

Razboi in Ucraina. Kievul atacat din toate partile, orasul Herson capturat de rusi. Noi negocieri de pace

Este cea de-a opta zi a razboiului din Ucraina, iar atacurile armatei rusesti continua. Noi explozii au avut loc peste noapte in Kiev si in Herson, in timp ce sirenele anti-aeriene au rasunat in multe alte orase.

Autoritatile ucrainene au confirmat ca Herson si zona din jur sunt sub controlul armatei ruse. Seful administratiei regionale le-a cerut locuitorilor sa ramana in casa, pentru ca rusii sunt peste tot in oras si sunt periculosi. Iar primarul spune ca intampina dificultati uriase in a aduna mortii si a-i inmormanta, precum si cu livrarea alimentelor si a medicamentelor.

Orasul-port Mariupol de la Marea Azov, foarte important din punct de vedere strategic, este inconjurat de trupe rusesti.

Ministerul ucrainean al Apararii sustine ca ofensiva fortelor ruse ramane „fara succes” in toate directiile si ca orasul Mariupol este in continuare sub controlul ucrainenilor, scrie BBC.

Potrivit ultimului raport al ministerului ucrainean, publicat joi dimineata la ora 06:00, fortele ruse au continuat atacurile in zone apropiate de capitala Kiev – Visgorod, Fastiv si Obukhiv -, unde au fost observate tabere rusesti instalate.

Mai mult, au fost observate miscari de parasutisti si ambarcatiuni cu rachete in Marea Neagra, indreptandu-se in directia orasului Odesa.

Un milion de refugiaţi au fugit din Ucraina in ţarile vecine de la inceputul invaziei ruse in urma cu o saptamana, a declarat joi inaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

O delegatie ucraineana a plecat pentru o a doua runda de discutii cu oficialii rusi privind incetarea focului.

Exit mobile version