Opinia Timisoarei

Ratustele de la Bega Bulevard ajuta copiii de la Clinica de pediatrie. Saloanele au fost renovate

TIMISOARA. Cu banii obtinuti pe Cursa Ratustelor, organizata anul trecut la Festivalul Bega Bulevard, au fost renovate doua saloane si un grup sanitar de la Clinica de Pediatrie „Bega”.

Din conditii greu de imaginat au fost transformate in saloane moderne, unde nou-nascutii sunt ingrijiti in conditii decente. Din 21 de saloane cate are Clinica „Bega” in prezent, numai doua mai sunt in curs de renovare. Ultimele doua au fost amenajate cu ajutorul celor de la Clubul Rotaract, care au donat 8.500 de euro. Alti 2.000 de euro au venit de la Asociatia pentru Sanatatea Copiilor „Pediatria Bega”. Descrise de medicii clinicii, saloanele in care sunt internati bebelusii erau mizere, gri, reci, de-o varsta cu cladirea.

„Erau aproape incredibile conditiile in care eram pusi sa internam copiii. Erau absolut mizerabile. Mai sunt doua saloane complet renovate acum. Renovate este un cuvant bland pentru ce s-a intamplat acolo. A trebuit sa dam jos toata zidaria ca sa le facem locuibile. Am zugravit tot. Dar aceasta e numai o particica din efortul nostru. A durat mai bine de un an de zile. Acum toate saloanele arata destul de primitor”, explica medicul primar pediatru Adrian Lacatusu.

Medicul povesteste ca foarte multe mamici au facut de multe ori stanga imprejur cand au vazut conditiile in care erau saloanele. Dar, in viitorul apropiat, toate vor fi renovate. Nevoia de aparatura este insa mai mare, dar bani nu se zaresc din nicio parte. Dupa cum spun si medicii, „drumul pana la un act medical de calitate este foarte lung”.

Foto: Dariana Dragos

Exit mobile version