Opinia Timisoarei

Rata de infectare cu COVID-19 s-a dublat in mai multe tari din Europa. Statele cu cea mai mare crestere a numarului de cazuri

Rata de infectare cu noul coronavirus s-a dublat in mai multe state europene, in ultima luna. Analiza este facuta pana in data de 19 iulie.

CITESTE SI: Plin de politisti pe strazile din Timisoara. Au dat amenzi de aproape 20.000 de lei

Comitetul de coordonare a vaccinarii in Romania a publicat miercuri grafice cu evolutia cazurilor de COVID-19 in Europa, unde incidenta cazurilor crescuse de aproximativ 3,4 ori pana in 19 iulie, comparativ cu o luna in urma, scrie hotnews.ro.

In prima imagine, graficele reprezinta incidenta numarului de cazuri: diferenta procentuala a numarului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numarul de cazuri a 14 zile precedente acestora. Mai exact, rata de crestere/scadere din 2 in 2 saptamani.

Culorile: bleu si albastru reprezinta stagnare – scadere / roz si rosu: crestere de pana la 200% (rosu inchis)

Cu o luna in urma, in majoritatea Europei incidenta cazurilor era fie in stagnare, fie in scadere, cateva exceptii fiind in Rusia, Portugalia si UK. In momentul actual, Europa este in crestere a incidentei, majoritatea tarilor fiind in crestere cu pana la 200%.

Graficele reprezinta evolutia in dinamica a mediei ultimelor 7 zile a numarului de cazuri, normalizata la 1 milion de locuitori.
Cresterea cea mai mare este in Cipru, urmata de Marea Britanie si Olanda.
In Europa a crescut incidenta cazurilor de aproximativ 3,4 ori pana in 19.07.2021, comparativ cu o luna in urma.

Va reamintim, la ultima raportare, in Romania au fost inregistrate 95 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Pana in 20 iulie pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.773 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.046.881 de pacienti au fost declarati vindecati.

Exit mobile version