Opinia Timisoarei

Rasturnare de situatie la Curtea de Apel Timisoara: omul de afaceri Vasile Medesan in arest alaturi de sefa ITM Timis Cornelia Corescu

Recursurile depuse in dosarul DNA privind coruptia de la Inspectoratul Teritorial de Munca Timis impotriva deciziei de arestare a Corneliei Corescu si cel al DNA impotriva hotararii Tribunalului Timis de a-l cerceta in libertate pe omul de afaceri Vasile Medesan au fost judecate astazi la Curtea de Apel Timisoara.

Decizia judecatorilor a fost aceea ca sefa de la ITM Timis sa ramana in continuare in arest si, surpriza, Vasile Medesan, care era cercetat in libertate, sa ajunga si el in arest.

Cei doi au intrat in atentia procurorilor anticoruptie dupa ce un alt om de afaceri  din Varias a depus o plangere sustinand ca i s-au cerut 10.000 lei ca donatie pentru partid ca sa scape de o amenda pentru ca avea probleme cu actele angajatilor. Vasile Medesan i-ar fi spus acestuia ca sefa ITM Cornelia Corescu, o apropiata a lui, va avea grija de rezolvarea situatiei. La Inspectoratul de Munca insa, lucrurile s-ar fi schimbat dupa ce s-a aflat ca nu s-a varsat intreaga suma.

Cornelia Corescu este cercetata pentru trafic de influenta si instigare la fals intelectual in acte, iar Vasile Medesan pentru trafic de influenta.  Corescu a fost arestata preventiv in 14 septembrie, iar Medesan lasat liber cu interdictia de a parasi localitatea.

Astazi, magistratii Curtii de Apel Timisoara a respins recursul Corneliei Corescu si l-a admis pe cel al DNA, hotarand arestarea pe 29 de zile a lui Vasile Medesan.

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version